4 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Sibiul, mai aproape de China. Este propunerea unei delegații din educație în urma unei vizite în cea mai populată țară din lume

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

În perioada 20 iunie – 3 iulie o delegație formată din reprezentanți ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Inspectoratului Şcolar Județean Sibiu, Universității din Petroşani, Şcolii gimnaziale „Regele Ferdinand” Sibiu,  Şcolii Generale Nr. 1 Sibiu, Şcoalii Gimnaziale „Matei Basarab” din Turnu Roşu, Liceului „J. Lebel” din Tălmaciu și ai Liceulului de Arte „S. Toduța” din Deva a făcut o vizită de lucru în China. Scopul acesteia a fost deschiderea de noi căi de colaborare ȋntre instituțiile de ȋnvățământ din România şi cele din China. Vizita a fost intermediată de Institutului Confucius din Sibiu, institut prin intermediul căruia Universitatea  a reușit să creeze infrastructura necesară dezvoltării relațiilor academice cu China. „Noi avem deja o tradiție în derularea de proiecte solide cu China și ne dorim să transmitem din know how-ul acumulat de-a lungul timpului si colegilor din preuniversitar, dar și celor din mediul de afaceri.”, a spus prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

Ștefan Firu: „Ne dorim să introducem cursuri de limbă, istorie și cultură chineză”

Pe întreaga durată a vizitei au avut loc ȋntâlniri la Universitatea de Limbi Străine din Beijing, Institutul Confucius din Beijing și alte unități de ȋnvățământ, precum Liceul Luxun cu care Şcoala gimnazială „Regele Ferdinand” din Sibiu a semnat un acord de parteneriat. „Ne dorim să introducem cursuri nu doar de limbă, ci și de istorie și cultură chineză chiar din ciclul primar. Urmărim pe viitor organizarea de schimburi de profesori și elevi și familiile lor între România și China”, a declarat Ștefan Firu, Inspector Școlar General care s-a arătat de-a dreptul fascinat de China și poporul chinez.

De asemenea, Firu a precizat că relațiile dintre cele două țări ar trebui promovate și în mediul de afaceri, pentru a spori interesul economic, cel puțin la nivel de Sibiu și  a asigurat că imediat după ce își va pune în ordine experiențele din Orientul îndepărtat va propune atât o platformă unică de parteneriat la nivel național, care să întărească legăturile cu China, cât și crearea unui FOR la nivel de Minister cu reprezentanți ai tuturor celor implicați, atât din România, cât și din China.   

Institutul Confucius din Sibiu este primul de acest fel din România, iar reprezentanții săi menționează că este cel mai activ din țară. Peste 1000 de studenți studiază limba și cultura chineză cu 16 lectori chinezi ai Institutului. De asemenea, în urma colaborării cu partenerii chinezi, studenții ULBS  vor beneficia din 14 iulie, de posibilitatea de a se înscrie la unul dintre cele aproape 80 de programe de studiu puse la dispozitie de ULBS.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect