Acum citesti:
Greva la finante, 60 de angajati au iesit in fata institutiei
Intreg articolul 2 minute de lectura

Greva la finante, 60 de angajati au iesit in fata institutiei

Circa 60 de angajati ai Administratiei Finantelor Publice SIbiu au intrerupt lucrurul si au iesit in fata institutiei in urma cu cateva minute.

Oamenii sunt nemultumiti de conditiile salariale care creeaza tensiuni in randul angajatilor.

„Desi munca de finantist este extrem de importanta pentru functionarea statului de drept si implicit pentru constructia bugetului de stat, constatam cu regret ca complexitatea muncii din ANAF nu este remunerata la nivelul asteptarilor noastre”, au scris angajatii Finantelor Publice Sibiu intr-un memoriu transmis Prefecturii Sibiu. 

Acestia sustin ca, finantistii nu au beneficiat de cresteri semnificative ale salariului in ultimi 5 ani, iar „prin proiectia Legii salarizarii unitare pentru perioada viitoare de 5 ani, categoria noastra de functionari publici nu beneficiaza de nicio crestere salariala, mai mult in anumite cazuri, salariile de baza sunt diminuate cu un procent de pana la 35%”. 

Propunerile protestatarilor pentru remedierea situatiei sunt urmatoarele:

  1. Salarizarea functionarilor publici si personalul contractual din cadrul AJFP Sibiu la nivelul grilei prevazuta pentru cele din ANAF, organ central (functie de stat), asa cum este prevezut si in Decizia Curtii Constitutionale nr. 794/2016.

  2. Mentinerea sporului de 15% pentru personalul din cadrul M.F.P., introdus prin amendament la Legea salarizarii unitare, in anexa prevazuta pentru familia ocupationala „Administratie”, astfel incat sa nu existe scaderi semnificative ale salariului aflat in plata.

„În cazul în care revendicarile noastre nu vor fi solutionate favorabil, va informam ca exista riscul ca in perioada imediat urmatoare sa mai aiba loc astfel de proteste spontane”, se mai arata in documentul transmis Prefecturii Sibiu. 

Deocamdata, activitatea institutiei nu este blocata.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.