Acum citesti:
Iohannis, la Sibiu: am solicitat PSD-ului să termine repede această criză
Intreg articolul 2 minute de lectura

Iohannis, la Sibiu: am solicitat PSD-ului să termine repede această criză

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, referitor la actuala situaţie politică din România, că numai de asta nu am avut nevoie, adăugând că a solicitat PSD să termine cât mai repede această criză. Iohannis a adăugat: „E păcat. Avem deschidere mare în SUA, în Europa. E treaba lor cum o fac. Eu nu dau lecţii PSD-ului. E un partid mare. Nu le dau eu lecţii despre ce să facă”

Întrebat, la ieşirea din sediul Primăriei Sibiu, despre situaţia politică actuală, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: „Legat de situaţia politică actuală, pot să spun aşa: Numai de asta nu am avut nevoie. Şi am solicitat PSD-ului, pe toate căile de comunicare, să termine repede această criză şi să mergem mai departe. E păcat. Avem deschidere în lume”.

În acest context, şeful statului a amintit despre vizita în SUA, precizând: „Am fost foarte bine primiţi. Avem deschidere mare în Europa. Ce ne mai lipseşte este un guvern stabil. Sper să se rezolve repede”.

Întrebat dacă el crede că va trece moţiunea de cenzură a PSD, Iohannis a răspuns: „Este treaba lor cum o fac. Nu stau eu să dau lecţii PSD-ului. Este un partid mare şi sper să îşi rezolve problema foarte, foarte repede.”

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din partid şi iniţierea unei moţiuni de cenzură. De asemenea, CEx a stabilit şi că orice membru PSD care intră într-un guvern care nu e susţinut de PSD îşi pierde calitatea de membru de partid.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu urmează să fie citită duminică în plenul Parlamentului şi să fie dezbătută miercuri.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.