Acum citesti:
Investiții de aproximativ 11 milioane de lei la Stadionul Municipal
Intreg articolul 3 minute de lectura

Investiții de aproximativ 11 milioane de lei la Stadionul Municipal

Primăria vrea să investească aproape 11 milioane de lei pentru reabilitarea Stadionului Municipal Sibiu. Banii ar urma să fie cheltuiți pentru modernizarea tribunei oficiale, a peluzei cu vestiare, precum și a pistei de atletism și a gardului ce împrejmuiește pista. De asemenea, proiectul de hotărâre ce va fi supus aprobării consilierilor locali prevede înlocuirea a peste 7.000 de scaune, precum și demolarea tribunelor și anexelor degradate.

Stadionul Municipal Sibiu se află în administrarea Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat al Municipiului Sibiu, iar în cadrul acestui proiect vor fi reabilitate 7.300 de locuri. 4.300 dintre acestea se află la tribuna oficială, iar 3.000 de locuri la peluza cu vestiare. Atât terenul de fotbal, cu dimensiunile de 105 x 68 m, cât și pista de atletism cu 4 culoare, sunt omologate de forurile sportive.

Investiția va cuprinde lucrări de reabilitare termică a clădirii (corp A,B,C – Corp Tribună oficială), presupunând lucrări de izolare termică a pereților exteriori și grinzilor, izolare termică a soclului, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel și reparații locale. De asemenea, va fi reparat betonul degradat, vor fi curățate armăturile ruginite, se vor reface tencuielile degradate și vor fi înlocuite toate scaunele. Potrivit proiectului, banii alocați vor acoperi hidroizolațiile în grupurile sanitare, va fi refăcut sistemul de evacuare a apei pluviale și apei menajare și se va realiza un iluminat exterior atât la tribuna oficială, cât și la vestiare, cu refletoare LED. Reparații se vor face și la scările exterioare, va fi amenajată toaletă pentru persoanele cu dizabilități, se vor monta 10 cișmele de apă și va fi consolidată pasarela de legătură dintre tribună și peluza cu vestiare.

Cât privește terenul de fotbal, acesta va fi completat, unde este cazul, cu gazon natural, iar canalul existent pentru sportivi va fi prelungit cu 6 m și va fi prevăzut cu acoperiș electric flexibil acționat electric. Investiții se vor face și la pista de atletism, care va avea 4 culoare de 1,25 m, cu o stratificație de tartan, beton rutier și beton concasat.

Tribunele construite pe pământ vor fi demolate, urmând a fi reconstruite altele noi, însă într-o etapă ulterioară a proiectului. De asemenea, vor fi demolate toate anexele. Pentru creșterea stabilității tabelei de scor vor fi montați tiranți metalici și va fi refăcută vopseaua pe structura metalică.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.