Acum citesti:
Topul mașinilor preferate de sibieni
Intreg articolul 2 minute de lectura

Topul mașinilor preferate de sibieni

• Numărul înmatriculărilor a crescut cu 30%

Numărul autoturismelor înmatriculate în județul Sibiu în ultima lună a crescut cu aproximativ 30% față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, în luna iunie 2017 numărul mașinilor înscrise la Sibiu a fost de 1.099 de unități, în condițiile în care în iunie 2016 s-au înmatriculat numai 682 de autovehicule. De remarcat că numărul autoturismelor noi cumpărate de sibieni în iunie s-a triplat față de anul 2016, ajungând de la 28, la 97.

În topul preferințelor sibienilor se află marca Volkswagen, în luna iunie fiind înmatriculate 281 de astfel de mașini. Pe locul al doilea, ca număr de autovehicule înmatriculate, este Opel, nu mai puțin de 115 sibieni preferând să devină proprietarii unui automobil de acest tip. A treia marcă favorită a sibienilor este Ford, 88 de astfel de autovehicule noi și second hand fiind înscrise în parcul auto sibian. La diferență de doar o unitate se află marca Audi, cu 87 de cumpărători din județul Sibiu.

MASINI INMATRICULATE (1)

De asemenea, la Serviciul Înmatriculări Auto Sibiu au mai fost înscrise 77 de autoturisme marca BMW, 72 – Mercedes Benz, 50 – Renault, 46 – Skoda, 29 – Peugeot , 25 – Hyundai și 22 – Fiat.

Marca autohtonă, Dacia, a fost preferată de numai 25 de sibieni. Un număr semnificativ de mașini pentru care au optat sibienii aparțin mărcilor Mazda, Toyota, Suzuki, Seat, Nissan și Mitsubishi.

Autoturismele cu cea mai redusă solicitare au fost Jaguar, Lancia, Mini, Chrysler, SAAB, Chevrolet – câte 1 din fiecare tip, Rover – 3, precum și Jeep, Porsche și Daihatsu – câte 4.

Potrivit statisticilor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în perioada aprilie – iunie, în județul Sibiu au fost înmatriculate în total 3.315 autoturisme noi și second hand, cu 1.200 mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dintre acestea, 222 au fost noi.

MASINI INMATRICULATE [Compatibility Mode] - Microsoft Word_2

La nivel național, în luna iunie au fost înmatriculate în total 45.248 de autoturisme, 8030 dintre acestea fiind noi.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.