Acum citesti:
Salarii majorate substanțial pentru angajații Primăriei Sibiu
Intreg articolul 4 minute de lectura

Salarii majorate substanțial pentru angajații Primăriei Sibiu

Angajații Primăriei Sibiu vor primi salarii majorate substanțial începând din luna iulie, după ce consilierii locali au adoptat un proiect de hotărâre ce prevede punerea în aplicare a Legii nr.153/2017. Potrivit acestei legi, salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Sibiu și al serviciilor publice subordonate au putut fi stabilite la nivel local. Astfel, fondul lunar alocat de municipalitate pentru salarii a fost majorat cu aproximativ 40%.

„Este pentru prima dată când un act normativ lasă la latitudinea autorităților locale stabilirea salariilor personalului și cu atât mai mare e responsabilitatea noastră.
Ca să înțelegeți mai bine cât de necesar era acest act normativ, eu vă dau câteva exemple, ca să înțelelegeți în ce situații de anomalie ne-am aflat din cauza actelor normative care au apărut succesiv și au modificat legislația, fără a fi corelate unele cu altele”

, a declarat primarul Astrid Fodor în ședința de Consiliu Local.

În acest sens, primarul a dat câteva exemple de diferențe salariale înregistrate în cazul angajaților Primăriei care ocupau aceeași funcție, însă lucrau în alte servicii.
Astfel, un consilier superior, gradația maximă de la Direcția Fiscală avea un salariu net de 3250 lei, net, un consilier superior cu aceeasi gradație de la Primăria Sibiu avea un salariu net de 2340 lei, cu 910 lei mai puțin, la serviciul Evidența Populației, tot un consilier superior avea un salariu net de 2070 lei, cu 1180 lei mai puțin, iar la Poliția Locală, un salariu net de 1710 lei , cu 1540 de lei mai puțin.

„Ca să vorbim de funcții de conducere, Directorul de la Direcția Fiscală pleca cu 4310 lei, un director din Primăria Sibiu cu 3670 de lei, cu 640 lei mai puțin, directorul de la Evidența Populației câștiga 3000 de lei, cu 1310 mai puțin, iar directorul unui serviciu public, personal contractual, 2340 lei net, deci cu 1880 de lei mai puțin. Au fost niște situații inexplicabile, care nu se justificau din niciun punct de vedere și nu puteau să mai continue așa”

, a adăugat Fodor.

În urma Hotărârii de Consiliu Local adoptate astăzi, salariile angajaților au fost majorate și egalizate pentru toți funcționarii publici, în raport cu funcția și gradația ocupată. Singurii angajați cărora nu li s-au majorat salariile sunt cei ai Direcției Fiscale.

„Am egalizat, am adus la același nivel funcția publică de consilier, inclusiv a personalului contractual, pentru că toți sunt în slujba statului, iar în ceea ce privește funcția de conducere am egalizat salariile tuturor directorilor, șefilor de servicii și de birouri. Am prevăzut majorări de salarii la toate categoriile, mai puțin la Direcția Fiscală, pentru că dacă am fi mărit și acolo ieșeam din orice fel de calcule economice”

, a explicat Astrid Fodor.

Înainte de vot, primarul i-a asigurat pe consilierii locali că majorarea fondului pentru salarii nu va afecta investițiile și proiectele de dezvoltare ale Sibiului.

„Noi am făcut simulări, ne-am asigurat că această creștere destul de substanțială a fondului de salarii nu va afecta mersul înainte al orașului, nu va periclita punerea în aplicare a investițiilor și nu va periclita funcționarea orașului în bune condiții. Eu sunt cu conștiința împăcată ca am făcut tot ce a depins de noi pentru a asigura salarii decente angajaților din primarie și din serviciile publice si totodată să continuăm să ne dezvoltăm sustenabil”

, a conchis Astrid Fodor.
Proiectul de hotărâre și sumele majorate ale angajaților Primăriei Sibiu pot fi consultate AICI .

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.