Apa oprita

Administratie 31.07.2017

O mie de abonati risca sa ramana complet fara apa potabila

Locuitorii din  Săcel, Fântânele  și Sibiel   riscă  să rămână fără  apă  potabilă! Apă Canal’  SA Sibiu  solicită  abonaților din  localitățile Săcel, Fântânele  și  Sibiel – circa o mie de consumatori –   să  reducă consumul de apă prin utilizarea ei  strict  în  scopuri  casnice   și   pentru consumul personal.

„Sistemul de distribuție a apei din  aceste trei localități se confruntă în ultima  perioadă cu un consum  crescut  suprapus pe o scădere considerabilă a resurselor de apă  provenite din  puțurile ce alimentează Uzina de apă Săcel. În numeroase  cazuri s-a  constatat că cetățenii utilizeaza apa pentru udatul   gradinilor,  culturilor  agricole,  spalatul  curților sau  trotuarelor,  fapt  ce duce la  un consum  exagerat   de apă potabilă”, anunță Apă Canal.

Consumul  mediu  zilnic pentru  aceste  localități  este în mod normal,  de  160 mc/zi.  In ultima perioadă,  consumul  a  crescut  la  300 – 315 mc/zi, astfel încât capacitatea instalațiilor de captare a fost cu mult depășită.

In cazul în care consumurile nu vor  scădea, ‘’Apă  Canal’’ SA Sibiu  va fi obligată  să  treacă la  restricționarea furnizării prin  instituirea unui program de furnizare  a apei potabile în cele  trei localitati.

 

 

  • nu disperati, exista alternative relativ ieftine pentru alimentare cu apa potabila si de uz menajer in zilele noastre. Ma refer la executia unor lucrari de foraje pentru a limentare cu apa. In zona sibiului, apa buna se gaseste la adancimi de 50-60 m. Pretul unei astfel de lucrari fiind aproximatin 4-500 euro.

Ad