Acum citesti:
Polițiștii, îndemnați să trimită M.A.I. mesaje pentru modificarea statutului
Intreg articolul 2 minute de lectura

Polițiștii, îndemnați să trimită M.A.I. mesaje pentru modificarea statutului

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) fac apel către polițiștii care nu sunt membri de sindicat, să trimită în această perioadă propriile propuneri legate de modificarea statutului polițistului, la adresa de mail special creată.

„În doar câteva zile, am primit din partea dumneavoastră zeci de mesaje care vor fi luate în considerare în contextul discuțiilor privind Statutul polițistului. Așteptăm în continuare opiniile și sugestiile dumneavoastră pe această temă, la adresa special destinată polițiștilor din MAI – statut@mai.gov.ro”, transmit reprezentanții M.A.I.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că statutul poliţistului va fi elaborat în primă fază de către reprezentanţii poliţiştilor şi sindicate, urmând să fie prezentat inspectorului general al Poliţiei Române, ca mai apoi, până în luna octombrie, proiectul să fie pus în dezbatere publică.

„Din punctul meu de vedere este esențial ca acest proiect de statut al polițistului să fie susținut și de cetățeni și de către societate, pentru că polițiștii lucrează pentru cetățeni și comunitate. De aceea, societatea trebuie să se pronunțe cât de puternică vrea să fie autoritatea polițistului, a celui care îi apără viața, bunurile și drepturile civile”, a declarat Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul a mai declarat că, după uciderea polițistului sucevean, Sorin Vezeteu, a avut discuții cu reprezentanții polițiștilor și cu sindicatele, atât cu privire la modificarea statutului polițistului, cât și referitoare la uzul de armă și înăsprirea legislației penale care să-l apere pe polițist.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.