Acum citesti:
Cantitatea de lemn de foc pentru iarnă, estimată până în 16 august
Intreg articolul 2 minute de lectura

Cantitatea de lemn de foc pentru iarnă, estimată până în 16 august

Toți primarii localităților din județul Sibiu au obligația să stabilească și să transmită către Instituția Prefectului, până la data de 16 august 2017, cantitatea de lemn de foc destinată încălzirii locuințelor de către populație pentru sezonul rece.

Termenul a fost stabilit, de comun acord cu subprefectul județului, Olimpia Prislopean, și directorul Direcției Silvice Sibiu, Robert Blaj, în ședința de lucru care a avut loc joi, 3 august, la Prefectura Sibiu.

„Măsura face parte din procedura de aplicare a Legii nr. 175/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic, precum și pentru modificarea art. 5 alin (2) din Legea nr. 192/2010. Noua lege cuprinde, la articolul 59, măsuri concrete necesare asigurării lemnului de lucru cu diametrul la capătul gros de maxim 24 cm, pentru realizarea de construcții și a lemnului pentru încălzirea locuințelor”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului.

Potrivit legii, asigurarea lemnului de foc pentru încălzirea locuințelor din proprietatea publică a statului este prioritară, cantitatea de lemn solicitată de fiecare familie în parte fiind distribuită prin vânzare directă de la proprietarul fondului forestier. Cumpărătorul nu are dreptul să comercializare aceste lemne.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.