Acum citesti:
Peste 700.000 de lei pentru refacerea a două drumuri județene
Intreg articolul 2 minute de lectura

Peste 700.000 de lei pentru refacerea a două drumuri județene

Consolidarea drumului județean 106 E, între localitățile Tilișca și Rod, precum și consolidarea 142 J, între localitățile Șeica Mare – Șeica Mică sunt în atenția consilierilor județeni în ședința ordinară din 29 august, când vor fi supuse la vot sumele alocate.

Valoarea totală estimată pentru refacerea drumului județean DJ 106 E, între localitățile Tilișca și Rod, la km. 25+700 este de 324.452 lei (TVA inclus). Din acești bani va fi refăcut zidul de sprijin din piatră rostuită cu mortar, pe o lungime de 20 de metri, și se va realiza consolidarea zidului de sprijin existent, refacerea parapetelor de siguranță, refacerea capacului de beton peste parapetul de siguranță, refacerea sistemului rutier afectat, precum și amenajarea unei rigole triunghiulare din beton.

În plus, pentru proiectul „Consolidare drum DJ 142 J, între localitățile Șeica Mare – Șeica Mică” valoarea totală a indicatorilor economici este de 384.699 lei (fără TVA). Reabilitarea acestui drum va presupune realizarea unui zid de sprijin din pământ armat, cu lungime de 30 m, precum și reconstruirea sistemului rutier cu straturi de uzură, piatră spartă și balast, pe 30 m lungime și 3 m lățime. Drumul a fost afectat de ploile abundente din luna mai a acestui an, când pe partea dreaptă s-a produs o alunecare a versantului, cu surparea acostamentului și deplasarea parapetului de protecție, pe o lungime de aproximativ 18 m, existând pericol de surpare a carosabilului.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.