Acum citesti:
Peste 255.000 de pasageri transportați de Wizz Air de pe Aeroportul Sibiu
Intreg articolul 4 minute de lectura

Peste 255.000 de pasageri transportați de Wizz Air de pe Aeroportul Sibiu

• compania sărbătorește un an de la deschiderea bazei Sibiu

Wizz Air aniversează în această lună un an de la deschiderea bazei sale din Sibiu, precum şi mai mult de un sfert de milion de pasageri transportaţi din şi spre Sibiu în ultimele 12 luni.

Wizz Air a început operațiunile de pe Aeroportul Internațional Sibiu în 2014 și de atunci a investit mereu în rețeaua sa. În august 2016, Sibiu a devenit a şaptea bază Wizz Air în România, cu o investiţie de mai mult de 100 de milioane de dolari , având alocată o aeronavă modernă Airbus A320, ceea ce a dus la crearea a 36 de noi locuri de muncă în cadrul companiei şi la extinderea reţelei la şase destinaţii către patru ţări.

Prin creşterea operaţiunilor de la Sibiu, compania a transportat peste 255.000 de pasageri în ultimele 12 luni, adică o creştere de 168% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, WIZZ oferă în total peste 9,2 milioane de locuri la vânzare, de pe 10 aeroporturi din România, pe 142 de rute către 20 de țări. Wizz Air va avea alocate în România, anul viitor, 24 de aeronave, inclusiv şapte aparate de zbor Airbus A321 ultra-eficiente cu 230 de locuri şi având în echipă peste 800 de angajați locali.

“În această lună, sărbătorim un an de operațiuni de succes ale bazei noastre de la Sibiu, împreună cu un nou record de pasageri. Investiția noastră în cea de-a şaptea bază românească de la Sibiu a generat beneficii mari pentru comunitatea locală prin crearea de noi locuri de muncă, dar şi prin stimularea economiei locale și a turismului. Cu peste 255.000 de pasageri transportați pe rutele low-cost ale WIZZ din Sibiu în ultimele 12 luni, sectorul turistic din Sibiu s-a dezvoltat, iar zona s-a clasat recent printre primele patru județe cu cele mai bune performanțe în ceea ce privește numărul de vizitatori străini care aleg regiunea pentru relaxare, conform statisticilor din prima jumătate a anului. Avem un parteneriat fructuos cu Aeroportul Internațional Sibiu, iar echipa noastră locală abia aşteaptă să întâmpine pasagerii la bordul aeronavelor moderne”, a declarat Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager.

La rândul său, Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu afirmă: “Astăzi sărbătorim primul an de la inaugurarea bazei de operare Wizz Air la Aeroportul Internațional Sibiu. Dacă la deschiderea bazei de operare și a celor 4 rute noi spre Nuremberg, Milano, Madrid și Memmingen susțineam că Aeroportul Internațional Sibiu are potențial de dezvoltare către destinații din Europa, pe parcursul acestui an comunitatea din aria de deservire a confirmat faptul că eforturile întreprinse de echipa aeroportului au fost canalizate în direcția corectă, dovadă fiind numărul de pasageri transportați. De o performanță notabilă se bucură toate rutele operate de compania Wizz Air pe Aeroportul Internațional Sibiu, ceea ce indică faptul că există cerere și interes din partea comunității deservite pentru destinațiile operate la Aeroportul Internațional Sibiu”.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 85 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 500 de rute de la 28 de baze, ce asigură conexiunea între 142 de destinaţii din 43 de ţări.

Wizz Air are o echipă de peste 3.300 de angajați și a transportat 23,8 milioane de pasageri în ultimil an.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.