Acum citesti:
De azi, indemnizaţii pentru creșterea copilului de maxim 8.500 de lei
Intreg articolul 2 minute de lectura

De azi, indemnizaţii pentru creșterea copilului de maxim 8.500 de lei

Începând cu data de 1 septembrie, a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului prin care indemnizaţia de creştere a copilului, acordată de stat, este plafonată la cel mult 8.500 de lei. Decizia se va aplica atât indemnizaţiilor care se vor achita de acum înainte, cât şi celor care deja se află în plată. În județul Sibiu, 22 de beneficiari aveau indemnizații pentru creșterea copilului care depășeau suma de 8.500 de lei.

Potrivit Ordonanței de Urgență emise de Guvern la începutul lunii august, indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului se va stabili ca şi până acum, la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, cu menţinerea cuantumului minim actual de 85 % din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată, insă cu limitarea la un nivel maxim de 8.500 lei.

Cât privește cuantumul indemnizațiilor pentru creșterea copilului nesoluționate încă până la această dată, reprezentanții AJPIS Sibiu au transmis o clarificare.

„Pentru solicitările de drepturi nesoluționate încă sau viitoare se va proceda astfel:
-în cazul celor care au solicitări depuse și care sunt îndreptățiți să primească indemnizație înainte de septembrie 2017, pentru lunile anterioare se va plăti suma rezultată efectiv din calcul, iar începând cu drepturile lunii septembrie se va limita la 8.500 de lei
-în cazul celor care urmează să depună solicitări, cuantumul indemnizației se va limita de la început la 8.500 de lei”

, a transmis Ioan Boța, director executiv AJPIS Sibiu.

La nivel naţional, din cei 160.807 de beneficiari de indemnizaţie pentru creşterea copilului, circa 1.100 de beneficiari au indemnizaţii care depăşesc 9.000 lei, anunță Mediafax.
Conform precizărilor Guvernului, cel mai mare cuantum al acestui tip de sprijin se înregistrează în Germania, fiind de 1.800 euro pe lună.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.