Acum citesti:
Se caută preoți pentru parohiile din Arhiepiscopia Sibiului
Intreg articolul 2 minute de lectura

Se caută preoți pentru parohiile din Arhiepiscopia Sibiului

10 posturi de preoți sunt scoase la concurs în Arhiepiscopia Sibiului. Este vorba despre 7 posturi pentru parohii din județul Sibiu și alte 3 pentru județul Brașov. Astfel, locurile de muncă vacante în județul nostru sunt disponibile în localitățile Țichindeal, Dealu Frumos, Vurpăr, Glâmboaca, Toarcla, Ernea, Gusu și Broșteni, acestea fiind subordonate protopopiatelor Agnita, Avrig, Mediaș și Săliște.

Pentru postul de preot paroh își vor putea depune dosarele preoți din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, licențiați în Teologie Ortodoxă – Secția Pastorală, care au susținut examenul de Capacitate preoțească. Cei care doresc să ocupe aceste posturi, vor înainta cererea şi dosarul personal la protopopiatele de care aparțin parohiile vacante, termenul de depunere a dosarelor fiind 7-22 septembrie.

Alte 3 posturi sunt disponibile în această perioadă pentru transfer – în parohiile Loamneș, Jina I și Tilișca, din cadrul Protopopiatului Săliște.
Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, posturile pot fi ocupate numai de candidații clerici (doctori, absolvenți de masterat și licențiați în teologie) care au minim 5 ani de vechime în cler și îndeplinesc condițiile prevăzute în Regulamentul pentru numirea și transferarea clerului.

Actele necesare pentru dosarul candidaților la hirotonie sunt disponibile pe website-ul Mitropoliei Ardealului, www.mitropolia-ardealului.ro

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.