Acum citesti:
PSD Sibiu anunță că județul va avea propria stație de tratare a deșeurilor
Intreg articolul 2 minute de lectura

PSD Sibiu anunță că județul va avea propria stație de tratare a deșeurilor

PSD Sibiu anunță că, în urma mai multor întrevederi pe care Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu şi comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu le-a avut cu Graţiela Gavrilescu, Ministrul Mediului, pe tema Planului Naţional de Gestiune a Deşeurilor, acesta a fost modificat, astfel încât Sibiul va avea propria staţie de tratare mecano-biologică.

Bogdan Trif împreună cu o delegaţie a consilierilor judeţeni PSD Sibiu, formată din Cătălin Stanciu şi Dan Cermonea, au avut o ultimă întrevedere, luni, cu Grațiela Gavrilescu în urma căreia aceasta a confirmat faptul că judeţul Sibiu va avea în Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor propria staţie de tratare mecano-biologică.

Astfel, Sibiul îşi va putea asigura gestiunea integrată la nivel de judeţ, evitându-se creşterea taxei de salubritate pentru cetăţeni și se vor economisi aproximativ 1,7 milioane de euro anual.

Îi mulţumim doamnei Ministru pentru deschidere şi dialog. Este încă o dovadă că, atunci când există voinţă, dialog şi conlucrare, se găsesc întotdeauna soluţii de rezolvare a problemelor. În varianta iniţială, planul prevedea ca deşeurile din Sibiu să fie transportate, pentru tratare, în judeţul Alba, situaţie ce ar fi generat costuri suplimentare și implicit, creşterea taxei de salubritate. Prin această reuşită ne-am onorat încă o promisiune făcută sibienilor”, a declarat Bogdan Trif, preşedintele PSD Sibiu.

Ulterior, discuţiile au continuat pe aceeaşi temă, şi cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Mediului, Laurenţiu Neculaescu şi Cosmin Teodoru, director în cadrul aceluiaşi minister. Ambii au declarat că decizia a fost luată în ultima şedinţă a Grupului de Lucru pentru Planul Naţional de Gestiune a Deşeurilor, fiind informat în acest sens şi Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.