Facebook
Foto credit: Facebook

Administratie 12.09.2017

Avocatul Poporului face anchetă la Spitalul de Pediatrie

Avocatul Poporului a anunțat, marți, că s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă la Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu, în cazul copiilor internați în condiții improprii.

Decizia instituției vine după ce în spațiul public au apărut imagini cu un copil mic, ud, murdar care cere mâncare.

În 29 august, și conducerea Spitalului de Pediatrie Sibiu a anunțat că a demarat o anchetă internă după apariția respectivelor imagini.

În comentariul care însoţea imaginile se vorbeşte despre faptul că micuţii care nu sunt însoţiţi de părinţi sunt jigniţi, lăsaţi nemâncaţi, uzi şi murdari.

”Aşa ceva este inadmisibil. Pur şi simplu nu credeam că se poate aşa ceva. Bebeluşii, în primul rând cei părăsiţi de mame în spital sau cei lăsaţi singuri, sunt chinuiti mult prea mult, jigniţi în cel mai jalnic mod. (…) Lucrul cel mai dureros este că sunt lăsaţi să rabde de foame şi stau neschimbaţi de pampers până la schimbarea turei. Infermierele schimbă pampersul bebeluşilor dimineaţa, înainte de vizita doctorilor. Sunt schimbaţi de haine tot atunci, în rest nu contează că stau uzi sau murdari”, se arăta în mesajul respectiv, șters la câteva zile după demararea anchetei de la Pediatrie de pe contul de Facebook unde apăruse.

Aceasta nu este prima dată când Avocatul Poporului se sesizează cu privire la Spitalul de Pediatrie. În urmă cu doi ani, când părinților li se interzicea să se interneze cu micuții în spital, Avocatul Poporului a explicat că este dreptul copiilor să fie însoțiți de părinți.

 

Mai multe despre ancheta de la Pediatrie, puteti citi AICI.

Ad