Acum citesti:
Lucian Radu: Alegerea orașului care va găzdui acest summit extraordinar nu este întâmplătoare
Intreg articolul 2 minute de lectura

Lucian Radu: Alegerea orașului care va găzdui acest summit extraordinar nu este întâmplătoare

Prefectul de Sibiu, Lucian Radu, a declarat, miercuri, că alegerea municipiului Sibiu pentru organizarea summit-ului extraordinar din 2019 ”nu este întâmplătoare”, orașul având o reputație excelentă și fiind ”un veritabil etalon al armoniei”.

“Propunerea preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a organiza un summit extraordinar al UE în Sibiu, la 30 martie 2019, ne onorează. În acea perioadă, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, aflându-se în centrul procesului decizional european”, a declarat Lucian Radu, prefectul județului sibiu.

Potrivit acestuia, România va avea ”un rol important în procesul de negociere pentru consolidarea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene”.

”Consider că alegerea orașului care va găzdui acest summit extraordinar nu este întâmplătoare. Sibiul se bucură de o reputație excelentă, fiind recunoscut drept un veritabil etalon al armoniei în contextul multicultural, multietnic și multireligios existent aici de atâtea veacuri”, a mai declarat Lucian Radu.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker vrea ca şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE să se întâlnească în România a doua zi după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, în martie 2019, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre, relatează The Associated Press.

Juncker i-a îndemnat miercuri – la Strasbourg, în discursul despre ”starea Uniunii” – pe liderii europeni să se reunească în RomâMarea Britanie ar urma să iasă din Uniune cu o zi înainte.

„UE va merge mai departe după plecarea Marii Britanii”, a subliniat Juncker.

”Brexitul nu este totul. Nu este viitorul Europei”, a adăugat el.

Parlamentarilor britanici care au aclamat plecarea ţării lor din Uniunii, Juncker le-a spus: „Cred că veţi regreta asta destul de curând”.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a susţinut miercuri al treilea discurs despre ”starea Uniunii”, în care a spus că ”se redresează” după un deceniu dur, în care Cei 28 au fost afectaţi de o criză economică şi de votul britanicilor în favoarea ieşirii din blocul european, însă încrederea revine. ”Vântul a revenit în pânzele Europei”, a spus el.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.