Acum citesti:
Maternitatea din Sibiu, dotată cu noi echipamente din donații
Intreg articolul 3 minute de lectura

Maternitatea din Sibiu, dotată cu noi echipamente din donații

4 aparate moderne pentru prematurii din Maternitatea Sibiu au putut fi achiziționate de Asociația Baby Care, în urma sumelor strânse la Maratonul Sibiului. În total, pentru proiectul depus de asociația coordonată de medicul neonatolog Livia Ognean, au alergat 1.031 de sibieni, copii și adulți, cărora li s-au alăturat 1.851 de susținători care au donat diverse sume de bani. Astfel, din suma de 152.259 de lei strânsă la Maraton au fost cumpărate 3 incubatoare moderne pentru secția de preumaturi și un aparat de respirație modern pentru bebelușii din terapia intensivă neonatală. Proiectul a fost o colaborare între Asociația Baby Care, în parteneriat cu Asociația Mâini Unite, Asociația Unii pentru Alții și Organizația E.M.M.A.

„Dorim să mulţumim celor trei mame din Asociaţia Mâini Unite care nu doar au alergat ci au făcut un fundraising uimitor pentru realizarea proiectului nostru reuşind să adune fiecare sume aproape egale cu costul unui incubator: Oana Jurj, campioana noastră la fundraising în fiecare an, 20.644 lei, Patricia Corcoveanu, 14.981 lei şi Gabriela Hila, 7882 lei. Cele trei incubatoare achiziţionate anul acesta le vor purta numele”

, a declarat dr.Livia Ognean într-o conferință de presă.

De asemenea, președintele Asociației Baby Care a anunțat că tot în acest an a fost posibilă dotarea maternității cu o masă de resuscitare în sala de operaţii cezariene, dotată cu toate facilităţile moderne pentru resuscitarea nou-născuţilor la standarde internaţionale, cu un incubator modern şi cu 2 lămpi de fototerapie pentru terapia intensivă neonatală. Aceste echipamente au fost cumpărate în urma unei donații în valoare de 130.000 de lei de la compania Wenglor.

Un pătuț cu saltea încălzită pentru gemenii din secția prematuri a putut fi cumpărat, de asemenea, din suma donată de organizatorii competiției Red Bull RoManiacs din vânzarea echipamentelor și accesoriilor oferite de participanți.

Dr.Livia Ognean a anunțat că asociația are în continuare o serie de proiecte în derulare, pe care speră să le ducă la bun sfârșit cu sprijinul comunității sibiene.

„Îngrijirea nou-născuţilor şi prematurilor la cele mai înalte standarde presupune nu doar cunoştinţe medicale ci şi echipamente moderne iar neonatologia este un domeniu extrem de dinamic în care tehnologia modernă este vitală pentru îngrijirea şi tratamentul modern al copiilor, în condiţii de siguranţă. Apar mereu aparate noi, mai eficiente, mai sigure, mai performante iar cele vechi se uzează, se defectează şi trebuie schimbate. Mizăm în continuare pe sprijinul dvs. pentru ca, în continuare, nici un copil să nu sufere pentru că se naşte în România. E nevoie de un sat ca să creşti un copil, spune un proverb african. E nevoie de noi toţi pentru a da un start mai bun în viaţă copiilor noştri încă din primele minute de viaţă”

, a mai spus dr.Livia Ognean.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.