Acum citesti:
Cum arată Sibiul fără mașini
Intreg articolul 3 minute de lectura

Cum arată Sibiul fără mașini

Liniște. Aer curat. Păsări pe locuri de parcare. Cam așa arată centrul orașului golit de mașini. E o atmosferă atât de calmă încât aproape ne-am dori să nu mai existe mașini deloc.

O zi întreagă fără mașini în centrul Sibiului, este modul în care Primăria Sibiu a ales să marcheze anul acesta Săptămâna Europeană a Mobilității. Drept dovadă, Piața Mică, Piața Huet, Piața Schiller, strada Arhivelor și strada Centumvirilor au fost aranjate astfel încât sibienii să trăiască pentru o zi o întoarcere în timp. Și a fost frumos.

Natura din zona centrală a ieșit mai mult în evidență, oamenii s-au plimbat mai liniștiți, au ascultat cum sunetul motoarelor cu care s-au obișnuit s-a schimbat în acorduri de vals în Piața Huet, iar pe Centumvirilor, stradă mereu împânzită de mașini parcate bară la bară, au putut să își tragă sufletul pe o bancă.

Municipalitatea sibiană a pregătit și o serie de surprize pentru cei care au trecut prin centrul orașului de Ziua fără mașini și care au îmbrățișat această idee.

Reamintim și de concursul pe Facebook organizat de Primăria Sibiu. Cei care doresc să participe la concurs vor face o plimbare pe bicicletă și se vor fotografia alături de aceasta în patru din următoarele nouă locații: Biserica Fortificată din Gușterița (strada Smârdan), Biserica dintre Brazi (strada Reconstrucției), Parcul Ștrand (strada Bihorului), cupola din Parcul Sub Arini, sediul Primăriei Sibiu (Piața Mare), Teatrul Gong, Baia Populară Sibiu, Grădina Zoologică Sibiu și Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Fotografiile vor fi încărcate pe pagina de Facebook a fiecărui participant cu #Sibiuziuafaramasini. În urma unei trageri la sorți, patru participanți vor primi drept premiu o bicicletă. O precizare: oricine se poate înscrie la acest concurs, cu excepția angajaților Primăriei Sibiu și a serviciilor publice din subordinea Consiliul Local precum și familiile acestora”, a transmis Primăria într-un comunicat de presă.

Mai mult, cultura a fost vedetă vineri, 22 septembrie. Cei care au ales bicicleta ca mijloc de transport au avut intrare gratuită la spectactolele Teatrului Gong (proiecția filmului Un pas în urma serafimilor), la Zoo, la Baia Populară și Muzeul Astra în aer liber din Dumbrava Sibiului. Și Tursib a participat în program și a oferit timp de o zi întreagă călătorii gratuite cu autobuzul.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.