Acum citesti:
4,2 milioane de euro pentru modernizarea a 13 străzi din Sibiu
Intreg articolul 4 minute de lectura

4,2 milioane de euro pentru modernizarea a 13 străzi din Sibiu

Sumele pentru modernizarea a 13 străzi din Sibiu sunt supuse spre aprobarea consilierilor locali în ședința ordinară de joi, 28 septembrie. În total, cheltuielile pentru lucrările de reabilitare a carosabilului, rețelelor de apă-canal, iluminatului public și cablajului metropolitan sunt estimate la aproape 19 milioane de lei.

Astfel, modernizarea străzii Dorobanților, cu o lungime de 1,35 km se ridică la 3,8 milioane de lei, cu TVA inclus. Banii vor fi folosiți pentru reabilitarea carosabilului, precum și a trotuarelor și aleilor din zonă. De asemenea, va fi modernizat iluminatul stradal, fiind amplasați 49 de stâlpi metalici, dotați cu corpuri de iluminat cu led și va fi amenajat cablajul metropolitan, lungimea rețelei de telecomunicații fiind de 1,8 km.

Pentru modernizarea străzii Neppendorf, în lungime de 150 de metri, au fost prevăzuți 654.439 lei cu TVA. Suma va fi repartizată pentru modernizarea carosabilului și a trotuarului, pentru modernizarea rețelei de iluminat public și realizarea cablajului metropolitan.

Modernizarea străzii Granitului, cu o lungime de 346 metri, va costa 1,75 milioane de lei. Din această sumă vor fi reabilitate atât trotuarele și carosabilul, cât și rețelele de canalizare menajeră și pluvială, de alimentare cu apă și cea de iluminat stradal.

Pentru strada Lăcătușilor, cu o lungime de 76,5 metri, suma supusă aprobării consilierilor locali este de 196.435 lei. Banii presupun reabilitarea carosabilului și a trotuarelor, realizarea cablajului metropolitan, precum și modernizarea iluminatului stradal și a rețelelor de apă și canalizare.

Tot în actuala ședință de Consiliu Local vor fi stabiliți și indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzii Macazului, cu o lungime de 186 metri, suma alocată fiind de 530.176 de lei. Astfel, din banii respectivi ar urma să fie reabilitate carosabilul și trotuarele și vor fi modernizate iluminatul stradal și rețeaua de apă.

Pentru modernizarea străzii Macului, în lungime de 172,5 metri, suma prevăzută este de 574.108 lei. Aceasta vizează atât reabilitarea spațiului carosabil, cât și modernizarea iluminatului stradal și a rețeleleor de alimentare cu apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială.

Pentru strada Mozaicului, cu o lungime de 435 de metri, suma prevăzută pentru modernizarea carosabilului și trotuarelor, dar și pentru modernizarea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare menajeră, canalizare pluvială, iluminat stradal și cablaj metropolitan este de 1,63 milioane de lei.

Strada Poiana Sibiului ar putea avea alocată pentru modernizare suma de 583.758 de lei, bani care vor fi investiți în reabilitarea carosabilului și trotuarelor, precum și a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare pluvială, iluminat stradal și cablaj metropolitan.

Modernizarea străzii Varului, cu o lungime de 750 de metri, va costa 1,64 milioane de lei. Banii preuspun modernizarea spațiului carosabil și a trotuarelor, a iluminatului stradal, cablajului metropolitan și a rețelei de alimentare cu apă.

Pentru modernizarea străzii Viilor, cu o lungime de aproape 1,5 km, suma prevăzută se ridică la 3,42 de milioane de lei. Banii vor fi cheltuiți atât pentru reabilitarea spațiului carosabil, cât și pentru modernizarea iluminatului stradal, a cablajului metropolitan și a rețelelor de apă și canalizare menajeră.

Pentru tronsonul II al străzii Zăvoi, cu o lungime de 441 de metri, suma estimată pentru cheltuielile de modernizare este estimată la 2,1 milioane de lei, bani din care vor fi reabilitate carosabilul și rețeaua de canalizare pluvială, precum și iluminatul stradal și cablajul metropolitan.

Modernizarea străzii Bradului, lungă de 250 de metri, va costa 1,6 milioane de lei, iar lucrările vor viza reabilitarea carosabilului, a rețelelor de alimentare cu apă, canalizare menajeră și canalizare pluvială, precum și iluminatul stradal.

De asemenea, pentru modernizarea iluminatului public pe strada Islazului, în zona de blocuri, este prevăzută suma de 446.888 de lei.

Toate sumele conțin TVA.
Proiectele de hotărâre pot fi consultate AICI.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.