Acum citesti:
Un nou exercițiu de alarmare publică va avea loc miercuri
Intreg articolul 2 minute de lectura

Un nou exercițiu de alarmare publică va avea loc miercuri

Un nou exercițiu de alarmare publică se va desfășura miercuri, 4 octombrie, când sirenele vor suna între orele 10 și 11. Acest exercițiu, derulat de IGSU, are loc în prima zi de miercuri a fiecărei luni și vizează verificarea echipamentelor care fac parte din acest sistem de alarmare.

Reamintim semnificația semnalelor de alarmă în funcție de durata acestora:

– Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
– Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
– Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Prealarmarea reprezintă transmiterea mesajelor/semnalelor de avertizare către autorităţi despre probabilitatea producerii unor dezastre sau a unui atac aerian.

– Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.

În municipiul Sibiu sunt 38 de sirene, iar in judet peste 160 de mijloace de alarmare.

În perioada 18-21 aprilie, IGSU a desfășurat, la nivel național, cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de protecție civilă.

Timp de patru zile, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel național.

Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor.

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația prin intermediul sirenelor electrice și electronice au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.