5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Măsuri speciale pe durata sărbătorilor, la Sibiu

Cele mai citite

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu (CJSU) a aprobat Planul de măsuri pentru menținerea, asigurarea ordinii publice și creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului, premergător şi în contextul sărbătorilor de iarnă, pentru perioada  29.11.2017 – 08.01.2018.
Prefectul Adela Muntean, în calitate de președinte al CJSU, le-a cerut tuturor șefilor de instituții să se implice în crearea unui climat de siguranță în județ.
Planul de măsuri a fost întocmit pornind de la faptul că, până în data de 08 ianuarie 2018, în județul Sibiu se vor desfăşura adunări populare, slujbe ocazionate de sărbătorile religioase consacrate, dar şi manifestări cultural – artistice cu public numeros.
„Măsuri se impun şi ca urmare a aglomerărilor de persoane în staţiunile turistice de agrement montane, precum şi a creşterii valorilor de trafic pe căile rutiere şi pe calea ferată. De asemenea, se constată o afluenţă sporită a cetăţenilor români şi străini, care vin să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în județul Sibiu. Există posibilitatea să producă aglomerări în punctele de trecere a frontierei aeriene. Tot în această perioadă se manifestă o creştere a activităţilor comerciale specifice sezonului de iarnă cu produse agroalimentare, brazi, materiale pirotehnice etc”, se arată în document.
Doar pentru această minivacanță de 1 Decembrie, Poliția Sibiu a anunțat că, zilnic, se vor afla la datorie peste 100 de poliţişti de la ordine publică,  rutieră, transporturi, precum și de la structurile de intervenţie rapidă, investigarea criminalităţii economice, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect