7.6 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Mediașul a câștigat un proiect de 7 milioane de euro

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Proiect cu finanțare importantă câștigat de municipiul Mediaș. Proiectul se numește „Strategia de dezvoltare locală a zonelor urbane marginalizate de pe raza municipiului Mediaș” și a avut o finanțare de 50.000 de euro pentru prima fază. Proiectul a trecut de prima etapă, iar recent responsabilii municipalității și ai Direcției de Asistență Socială au fost anunțați despre faptul că au câștigat o finanțare europeană în valoare de aproximativ 7 milioane de euro. În a doua parte a anului trecut a avut loc  prima ședință a echipei de implementare a proiectului. Scopul acesteia a fost acela de înființare a Grupului de acțiune Locală ZUM Mediaș, în vederea elaborării Strategiei de Dezvoltare Locală pentru zonele urbane marginalizate din municipiul Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou.
Cele 7 milioane de euro vor fi folosite în domeniul educației, ocupării forței de muncă, dezvoltării furnizării de servicii sociale, combaterea discriminării, infrastructura de locuire, sănătate, amenajarea spațiilor ubane degradate ale comunității defavorizate, dar și modernizarea spațiilor publice urbane.
Odată cu derularea acestui proiect, ar putea fi rezolvată și problema celor două blocuri-problemă de pe strada Tineretului din Mediaș. Astfel, cele două blocuri de garsoniere vor fi reabilitate sau demolate, iar în locul lor va fi amenajat un parc. Locatarii vor fi mutați în blocuri noi, construite tot în cadrul acestui proiect. Tot în cadrul acestui proiect, se va contrui o clădire multifuncțională în locul celei demolatea anul trecut pe strada Sticlei din oraș.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

RAPORTOR LOCAL. “Anghel Saligny” va ridica județul

Primarii din județul Sibiu și Consiliul Județean Sibiu s-au mișcat bine în ceea ce privește depunerea proiectelor în programul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect