12.2 C
Sibiu
joi, martie 28, 2024

Ora Pământului, marcată de Primăria Mediaș

Cele mai citite

Reprezentanții Primăriei Municipiului Mediaș îi invită pe medieșeni să se alăture campaniei Ora Pământului și să stingă luminile în  data 24 martie, între orele 20.30 – 21.30. Totodată, locuitorii orașului sunt invitați la ora 20 în Piața Corneliu Coposu pentru a participa la un tur cu bicicletele cu scopul de a promova ciclismul ca alternativă nepoluată de deplasare în oraș, pe traseul Piața Corneliu Coposu – strada Constantin Brâncoveanu – strada Johannes Honterus – Piața Regele Ferdinand I – strada Stephan Ludwig – Piața Corneliu Coposu. Toți participanții trebuie să aibă bicicletele dotate pentru timp de noapte, să poarte vestă reflectorizantă și căști de protecție.
Clădirea Primăriei Municipiului Mediaș va avea luminile stinse în intervalul orar 20.30 – 21.30.  De asemenea, toți angajații Primăriei sunt încurajați să facă același gest și în locuințele personale.
ra Pământului a pornit în anul 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, oameni din peste 7.000 de orașe din mai mult de 180 de țări s-au alăturat acestei mișcări de mediu, pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu. În România, Ora Pământului se sărbătorește din anul 2009, fiind parte astfel din comunitatea globală de peste două miliarde de oameni.  La Ora Pământului, 20.30, Big Ben, Turnul Eiffel sau Ateneul Roman, alături de alte sute de clădiri simbol, vor rămâne în beznă, iar numeroase evenimente vor avea loc la lumina lumânării.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Expoziția „Epoca de aur: Ieri, (azi) și mâine” de Andrei Pandele ajunge și la Sibiu

După București și Timișoara, expoziția de fotografie a lui Andrei Pandele, organizată de Universitatea Brighton (UK), Asociaţia Culturală Neo...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect