7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

S-a semnat contractul pentru reabilitarea termica Scolii 21

Cele mai citite

800 de elevi vor avea conditii mai bune de studiu dupa finalizarea proiectului „Reabilitarea Scolii Gimnaziale nr. 21, in vederea imbunatatirii eficientei energetice”. Contractul de finantare a fost semnat la mijlocul acestei luni si are o valoare de aproape 7,5 milioane de lei. Acesta este doar unul dintre proiectele de investitii ale municipalitatii sibiene pentru care s-a aplicat in vederea obtinerii de finantare nerambursabila.
”In Municipiul Sibiu sunt peste 70 de unitati de invatamant in sistem public, iar noi ne-am preocupat sa investim pentru imbunatatirea conditiilor de studiu in cat mai multe. Unde am reusit din plin au fost proiectele finantate din fonduri europene, care asigura cresterea eficientei energetice. Sunt deja semnate trei contracte, in valoare totala de aproape 23 milioane lei si mai avem un proiect de reabilitare termica a unei scoli, in valoare de inca 7 milioane lei.”, spune primarul Astrid Fodor.
Investitiile vizeaza anveloparea termica a cladirii, implementarea de surse alternative pentru producerea energiei termice si electrice, reabilitarea retelelor de iluminat si inlcuirea celor vechi cu unele eficiente din punct de verere al consumului de energie dar si montarea unui sistem modern de management si control energetic.
Implementarea proiectului duce la scaderea consumului de energie cu 40 de procente si cresterea  consumului de energie regenerabila cu cel putin 20%. Anveloparea peretilor va duce si la reducerea condensului si implicit a riscului de producere a mucegaiului.
„Odata lucrarile finalizate, de la jumatatea anului viitor vom incepe sa vorbim de cursuri desfasurate intr-un cadru adecvat studiului si performantei scolare. Curand, elevii vor studia in sali de clase mai bine incalzite, profesorii vor putea preda in conditii adecvate, iar parintii vor putea lucra linistiti fiindca scoala le asigura copiilor educatie in intr-un mediu mai bun”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.
Lucrarile trebuie sa fie gata pana la data de 31 martie 2020.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Se apropie prima minivacanță din acest an. Vor fi o grămadă de zile libere

Se apropie cu pași repezi prima minivacanță din acest an, care va "lega" ziua de 1 Mai cu a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect