6.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Primaria pregateste reabilitarea internatului Colegiului Tehnic Independenta

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite
Reprezentantii Primariei lucreaza la un proiect ce prevede reabilitarea internatului ce apartine Colegiului Tehnic Indepdendenta. In acest sens au fost scoase la licitatie serviciile de proiectare pentru faza de elaborare a Documentatiei de Avizare a Lucrarilor de Interventii. Suma maxima alocata pentru acesta faza a proiectului este de 79.400 de lei fara TVA. Ofertele se pot depune pana la data de 14 septembrie.

Colegiul Tehnic Indepdendenta, cu sediul administrativ pe strada Gladiolelor dateaza din 1953 si gazduieste pe langa sali de clasa un internat si o cantina. Nu poate fi folosit insa decat primul etaj al cladirii. Celelalte doua sunt in stare avansata de degradare.
La momentul de fata internatul este folosit de catre 56 de elevi.
„In prezent cladirea in care functioneaza internatul Colegiului Tehnic Indepdendenta necesita o reabilitare totala cu respectarea cerintelor normelor tehnice specificce in vigoare si in conditiile adaptate modului actual de utilizare spatiilor respective, in scopul imbunatatirii starii tehnice a cladirii precum si a utilizarii mai eficiente a resurselor energetice si scaderii cheltuielilor de exploatare, in conditiile cresterii gradului de confort si a fiabilitatii echipamentelor utilizate. Reabilitarea caminului internat a devenit o necesitate, avand in vedere faptul ca in prezent cladirea nu mai corespunde (…) cu cerintele minime de exploatare si functionare a unui camin.”, explica reprezentantii municipalitatii.
Reabilitarea presupune desfacerea de pereti interiori, recompartimentari, crearea de grupuri sanitare, lucrari de executare a finisajelor interioare si exterioare, reabilitarea retelelor de utilitati sau anveloparea termica a cladirii.
Proiectul DALI trebuie predat in 60 de zile de la momentul semnarii contractului.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

VIDEO: Mai mulți sibieni, printre românii blocați în Dubai

Mai mulți români, printre care și sibieni, sunt blocați în Dubai din cauza fenomenelor meteo extreme din ultimele zile.Sibienii...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect