19.1 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Strada Frezorilor, propusă spre modernizare

Cele mai citite

Strada Frezorilor ar urma să fie modernizată pentru suma de 3,17 milioane de lei ( inclusiv TVA), dacă în ședința ordinară a Consiliului Local, organizată joi, 27 noiembrie, proiectul de hotărâre supus la vot va fi aprobat.
Potrivit raportului, pe această stradă, cu o lungime de aproximativ o jumătate de kilometru, va fi realizat un sistem eficient de alimentare cu apă și canalizare, concomitent cu reabilitarea și modernizarea structurilor rutiere și pietonale.
„Strada este proiectată ca o stradă colectoare cu două bezi de circulație, cu un carosabil de 7.00 m, încadrat cu borduri prefabricate din beton. Prin proiect se prevede de asemenea reabilitarea trotuarelor care vor avea stratul de uzură asfaltic și vor fi încadrate cu borduri prefabricate mici, amplasate între trotuar și spațiile verzi și respectiv spre proprietățile care nu prezintă trotuare cu soclu și au pământ în zona proprietăților. Pentru asigurarea continuității circulației pentru persoane cu handicap locomotor la trecerile de pietoni se vor folosi racordări cu planuri înclinate. (…) Se va realiza rețeaua de apă și branșamentele la proprietăți precum și canalizarea menajeră și racordurile de canalizare menajeră la proprietăți iar pentru o evacuare eficientă a apelor pluviale de pe suprafața carosabilă se vor realiza guri de scurgere din 50 în 50 de m, care vor fi racordate în sistemul de canalizare menajeră”, se arată în raport.
Potrivit municipalității, strada necesită reparații, lucrările fiind „absolut necesare și oportune, deoarece traficul în condițiile actuale este greoi și prezintă un coeficient ridicat de risc, iar accesul la proprietăți este de asemenea greoi”.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Cum sărbătoresc sașii din Cisnădioara sărbătorile de Paște

În inima Transilvaniei, în preajma sărbătorilor pascale, aromele hencleșului se răspândesc în locuințe și în fiecare casă își are...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect