5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Sosesc elementele metalice ale podului Cibin. Traficul de pe Râului, deviat pe strada Lungă

Cele mai citite

Elementele metalice ale noului pod peste Cibin vor fi aduse la Sibiu începând din această săptămână, cu transporturi agabaritice. Pentru a nu fi create probleme în trafic, Comisia de Circulație și Poliția Rutieră au avizat restricții de circulație în momentele în care sosesc transporturile. Astfel, până la jumătatea lunii august, traficul din zona străzii Râului va fi blocat și deviat pe strada Lungă, cu ieșire în strada Reconstrucției. Prin urmare, șoferii sunt îndemnați să urmeze semnificația indicatoarelor montate în zonă și indicațiile agenților care vor fi prezenți la fața locului.
Până în prezent, constructorul a amenajat infrastructura podului, adică cele două culee (picioare ale podului), împreună cu structura de rezistență a acestora. Următorul pas este execuția racordurilor cu terasamentele de pe mal și amenajarea scărilor de acces, operațiune care se va desfășura în paralel cu montarea structurii metalice. Constructorul a lucrat și la amenajarea pistelor pentru biciclete și pietoni din amonte de pod, alei aflate sub nivelul podului. După demontarea pasarelei metalice provizorii montate pentru traficul pietonal se vor amenaja și aleile din aval de pod, în prezent pregătindu-se terasamentele pentru aceasta.
“Este o lucrare complicată din cauza zonei foarte intens circulate în care se desfășoară. Volumul mare de trafic este și motivul pentru care noul pod este foarte necesar, pentru a sistematiza mai bine circulația în zonă. Până în prezent, constructorul a executat lucrările într-un ritm foarte bun,” spune Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.
Contractul atribuit prin procedură de achiziții publice are o valoare de 10,5 milioane de lei și a fost semnat de Primăria Sibiu cu asocierea SC Prodial SRL – SC Arcada Company SA Galaţi – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstrucţia SA. Potrivit contractului, lucrările includ demontarea podului existent, montarea unei pasarele provizorii pentru circulaţia pietonilor, modernizarea reţelelelor de apă şi canalizare, a reţelele de telecomunicaţii, a celor de gaz şi electricitate care traversează Cibinul, amenajarea de alei pietonale sub pod şi construcția noii structuri a podului. Lucrările au început în septembrie 2014, termenul de finalizare fiind de 20 de luni.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect