13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Mediașul are un plan de mobilitate urbană

Cele mai citite

MUNICIPIUL MEDIAS  1Municipalitatea medieșeană a finalizat recent un plan de mobilitate urbană durabilă, care va fi supus spre aprobare Consiliului Local în ședinta ordinară din această lună.

În acest sens, medieșenii pot consulta materialul și pot adresa municipalității propuneri referitoare la acesta până la data de 10 iulie, pe adresa de e-mail primaria@primariamedias.ro sau direct la Centrul de Informare pentru Cetățeni.

Planul de mobilitate urbană  durabilă se află atât în varianta integrală cât și într-o variantă rezumată fară a avea incluse toate analizele tehnice ale consultantului.

Plan de mobilitate urbană – rezumat
Plan de mobilitate urbană – integral – partea I
Plan de mobilitate urbană – integral – partea a II-a
Plan de mobilitate urbană – integral – partea a III-a
Plan de mobilitate urbană – integral – partea a IV-a

Întrebat de ce este bun un astfel de plan de mobilitate, edilul-șef al Mediașului, Teodor Neamțu a spus:

„Este bun pentru că el stă la baza tuturor aplicațiilor pentru fonduri europene formulate de către municipalitate, prin programul operațional regional. Nici o municipalitate nu va putea să acceseze bani europeni fără să aibă la bază un asemenea plan de mobilitate. El este făcut conform normelor europene,  va intra în discuția Consiliului Local din această lună, însă între timp l-am afișat și pe site-ul primăriei, pentru o dezbatere publică. Îi invităm pe toți cei care doresc să vină în termen de 10 zile cu observații referitoare la acest plan, cu propuneri de care să ținem cont. Din acest moment putem aplica, în funcție de axele de finanțare care se vor deschide, pentru proiectele pe care le avem pe programul operațional regional, gestionat de Agenția de Dezvoltare Regională Alba Iulia”.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Vremea în aprilie: temperaturi mai ridicate decât cele normale perioadei

Pe tot parcursul lunii aprilie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă.Săptămâna 1-8 aprilieValorile termice...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect