1.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Comorile din Tara Oltului la Boita

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

în perioada 31 iulie – 2 august 2009, la Boita, se va desfasura  cea de-a doua editie a concursului de orientare turistica si cultura generala „Comorile din Tara Oltului”.
„Prin proiectul «Comorile din Tara Oltului» dorim sa reunim copiii din comunele care se gasesc de-a lungul vaii, de la Arpasu pâna la Boita, într-o actiune de sensibilizare asupra bogatiilor naturale si culturale  care exista din abundenta în spatiul lor de viata”, a declarat  Valentin Arvunescu, organizator. La editia din acest an a concursului vor participa 60 de copii, cu vârste cuprinse între 12 si 15 ani grupati în 10 echipaje.


Actiunea îsi propune, ca în fiecare an, o alta comuna sa fie gazda concursului si de fiecare data sa îmbogateasca „Lada de zestre” a teritoriului cu noi comori, scrise, filmate sau realizate artizanal.
Toate actiunile se vor desfasura prin Grupul de Actiune Locala (GAL) „Tara Oltului”, asociatie care, pe lânga proprii membri, implica si alti parteneri. Pentru aceasta editie, principalii parteneri în organizare sunt: Asociatia de prietenie „Ille et Vilaine – Sibiu”, Asociatia „Prietenii Avrigului” – Avrig, Clubul de Turism Montan „Amicii Muntilor”- Sibiu si Scoala cu clasele I-VIII din Boita.
Programul acestei editii a concursului cuprinde probe de orientare turistica, abilitati artistice si culturale, cultura generala, sportive etc. Nu vor lipsi surprizele, dar nici demonstratiile de acordare a primului ajutor în cazul producerii unor accidente pe munte, ce vor fi sustinute de reprezentanti ai Crucii Rosii, filiala Sibiu.
Prima editie a concursului „Comorile din Tara Oltului” s-a desfasurat în perioada 22 -24 august 2008, pe teritoriul comunei Turnu Rosu (Sebesu de Jos), la tabara instalata în apropierea platoului unde se organizeaza Sarbatoarea „Hora de la Rusca”. Câstigatorii editiei 2008 au fost copiii din comuna Cârta.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Avertisment: Țepele continuă la telefon. „Vă sună Ionescu Alexandru”

Directoratul Național de Securitate Cibernetică a atras atenția, joi, că tentativa de fraudă în care apelanții se dau angajați...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect