13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Una dintre cele mai stringente probleme este lipsa locurilor de muncă

Cele mai citite

Interviu cu primarul comunei Vurpăr, Mihail Linerth

Rep.: Ce ne puteţi spune despre anul 2009, privind activitatea Primăriei Vurpar şi a Consiliului Local?

Mihail Linerth: Am reuşit ca în anul 2009 să realizăm sistemul de alimentare cu apă potabilă şi să-l finalizăm la timp, mai exact în  luna mai a anului trecut. Am reabilitat şi modernizat şcoala generală cu clasele I-VIII, şi am început  lucrările la construcţia unei noi grădiniţe pe care dorim să o finalizăm anul acesta. Am pietruit străzile comunei şi am extins sistemul de iluminat public cu 2 kilometri. Ar mai fi de adaugat sistemul de încălzire de la dispensar  de care aveam mare nevoie.

Rep.: Am înţeles că lucraţi în prezent la câteva proiecte, care sunt acestea?

M.L.: Este adevărat, lucrăm în prezent la un proiect ce are în vedere modernizarea drumurilor forestiere şi împădurirea terenurilor degradate, proiect depus la Consiliul Judeţean Sibiu. Un alt proiect ar fi cel pentru realizarea unui monument istoric al comunei. Am depus anul trecut în luna iulie un proiect pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale, construirea sistemului de canalizare şi epurare a apelor uzate şi punerea în valoare a moştenirii comunale. De asemenea dorim să înfiinţăm un serviciu social pentru şcoli, proiect în care să prindem reabilitarea Căminului  Cultural şi asfaltarea unor  porţiuni de drum.

Rep.: Cu ce probleme se confruntă în prezent comuna Vurpăr?

M.L.: Una dintre cele mai stringente  probleme ale comunei este lipsa locurilor de muncă, deoarece majoritatea  trăiesc din şomaj sau din ajutorul social. Tot mai puţine persoane  sunt dispuse să lucreze în agricultură, lucru pe care nu îl considerăm benefic pentru viitorul comunei. O altă problemă ar fi infrastructura şi sperăm ca în curând să rezolvăm problema aceasta.

Rep.: încotro se îndreaptă comuna Vurpăr?

M.L.: Dorim ca odată cu demararea proiectelor    fim altfel priviţi de investitori şi să avem alte şanse decât cele de până acum, mai ales pentru că avem în vedere împreună cu Consiliu Local să ridicăm nivelul de trai al comunei Vurpăr. Sperăm să reuşim lucrul acesta într-un timp cât mai scurt, pentru că în prezent majoritatea tinerilor îşi îndreaptă gândurile spre munca în strainătate şi asta deoarece au văzut câte realizări poate aduce munca într-o altă ţară din spaţiul european faţă de un serviciu la noi în ţară.

Daniel Supţirel

 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect