5.1 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Grindeanu cere autorităților să rămână în stare de alertă

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Premierul Sorin Grindeanu a solicitat miniștrilor și autorităților locale să rămână în stare de alertă pentru a evita situațiile neplăcute cauzate de condițiile meteorologice, anunta Agerpres.
„Fiecare situație trebuie gestionată conform procedurilor și vă rog să rămâneți nu numai cei din Comitetul național, ci și autoritățile locale în stare de alertă pentru a evita situațiile neplăcute”, a spus Grindeanu, la videoconferința de la sediul MAI.
El le-a cerut miniștrilor să gestioneze fiecare situație apărută ca și cum ar fi o problemă personală.
”Vreau să trataţi fiecare situaţie apărută ca şi când ar fi o problemă personală a dumneavoastră. Vă rog să vă gândiţi că oamenii care sunt blocaţi la km 138-139 pe A2, acolo se află fiul dvs., sau mama dvs., sau soţia dvs. şi să trataţi toate lucrurile în acest mod”, a spus el.
Grindeanu a spus că acest avertisment este valabil şi pentru autorităţile locale. El a spus că este informat în timp real cu privire la problemele apărute şi i-a îndemnat pe şefii instituţiilor să fie „responsabili”.
El a afirmat că situaţia „este înspre bine” şi în ceea ce priveşte furnizarea cu electricitate, fiind doar 16.000 de persoane în acest moment fără curent, după ce vineri vârful a fost de 160.000.
Premierul a atras însă atenţia asupra problemelor de pe A2, unde a cerut ministrului Răzvan Cuc să intervină.
Grindeanu a participat sâmbătă la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, la care mai participă şi Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Popescu, ministrul Economiei, Toma Petcu, ministrul Energiei si Gabriel Leş, ministrul Apărarii Naţionale, precum şi prefecţii, în videoconferinţă.
Zeci de drumuri din tara sunt in contimnuare inchise, iar sute de persoane sunt in continuare afectate de vremea rea.
 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect