7 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Ministrul Mediului anunta cresteri „substantiale„ de salarii

Cele mai citite

Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat, marți, la Sibiu că greva angajaților din agențiile de protecția mediului este „justificată”, întrucât au cele mai mici salarii din administrația românească și, de la 1 iulie, vor exista majorări ale salariilor cu procente cuprinse între 50% – 100%, efortul bugetar pentru o jumătate de an fiind de 32 de milioane de lei.

Eu înțeleg perfect greva, este justificată. Am spus încă de la începutul mandatului meu de Ministru al Mediului că, din păcate, în acest domeniu, atât APM-urile cât și Garda Națională de Mediu, cât și cei care lucrează în Rezervația Biosferei Deltei Dunării au cele mai mici salarii din administrația publică românească. Cred că este de datoria mea ca ministru, datoria noastră ca Guvern să găsim cele mai bune formule și cele mai rapide formule, ca în cel mai scurt timp salariile să cunoască o îmbunătățire în conformitate cu activitățile pe care aceștia le desfășoară. Există în momentul de față resurse în bugetul pe care îl avem pentru anul 2017 și am speranța că, indiferent de rapiditatea cu care va fi aprobată Legea salarizării unice, cel puțin de la 1 iulie angajații – cei aproape 3.000 de angajați pe care îi avem în cele trei instituții să cunoască o îmbunătățire substanțială a veniturilor salariale”, a declarat Daniel Constantin, într-o conferință de presă la Sibiu.
Potrivit acestuia, „salariile vor crește la nivelul salariilor pe care le au angajații din aparatul central de la Ministerul Mediului”.
În unele cazuri este vorba de dublare, în alte cazuri este vorba de o creștere cu 50% 60%. În ansamblu, efortul bugetar pentru 6 luni de zile este în jur de 32 de milioane de lei bani pe care îi avem prevăzuți în cadrul bugetului pentru anul 2017”, a mai spus Ministrul Mediului.
Angajaţii de la Agenţiile de Protecţia Mediului din ţară au protestat, marţi, timp de două ore, nemulţumiţi de salarii, ei susţinând că veniturile nu le-au mai fost modificate din anul 2009, iar din această cauză ”personalul migrează către alte instituţii mai bine remunerate”. Sindicaliştii solicită politicienilor adoptarea de măsuri urgente pentru eliminarea discriminărilor salariale faţă de alţi funcţionari publici, care au primit creşteri salariale substanţiale în ultimii ani.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Se apropie prima minivacanță din acest an. Vor fi o grămadă de zile libere

Se apropie cu pași repezi prima minivacanță din acest an, care va "lega" ziua de 1 Mai cu a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect