15.2 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

Remaniere: Premierul schimba ministrii ALDE

Cele mai citite

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat, luni, că în cursul zilei va trimite Administraţiei prezidenţiale propunerile de înlocuiri de miniştri făcute de ALDE.
Sorin Grindeanu a spus că, fiind un Guvern politic, a luat act de propunerile făcute de ALDE şi le va înainta Administraţiei prezidenţiale.
”Astăzi o să înaintez către Administraţia prezidenţială propunerile făcute de partenerii de la ALDE. (…) Sunt nominalizări care şi-au primit susţinerea politică în forul de conducere de la ALDE”, a declarat premierul Sorin Grindeanu, după şedinţa coaliţiei.
Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre propuneri, premierul a răspuns negativ.
”Erau chestiuni pe care le-am aflat neoficial. (…) Am venit la şedinţa coaliţiei, unde am luat act de decizia partenerilor de coaliţie şi, fiind un Guvern politic – pe de-o parte au retras sprijinul domnului Constantin ca urmare a votului din forul de conducere şi pe de altă parte au nominalizat persoana care îl înlocuieşte, ceea ce duce la o reacţie în lanţ apropo de o nouă nominalizare la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul”, a arătat şeful Executivului.
Referitor la propunerea ca Graţiela Gavrilescu să ocupe funcţiile pe care le deţine Daniel Constantin în Guvern, premierul a afirmat că aceasta are experienţă ca ministru al Mediului şi, potrivit structurii Executivului, cel care deţine acest portofoliu are şi funcţia de vicepremier.
”Doamna Gavrilescu a mai fost ministrul Mediului. Structura Guvernului votată de Parlament este cea pe care o cunoaşteţi, şi anume ministrul Mediului are şi funcţia de vicepremier. Doamna Gavrilescu are experienţă ca şi ministru al Mediului, un an a condus acest minister, are susţinerea politică, ceea ce contează”, a afirmat Grindeanu.
Liderii ALDE, reuniţi duminică după-amiază în şedinţa Biroului Politic Central, au decis, cu majoritate de voturi, retragerea sprijinului politic vicepremierului Daniel Constantin, copreşedinte al formaţiunii.
Graţiela Gavrilescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, a fost propusă de ALDE în funcţia de ministru al Mediului şi vicepremier, în locul lui Daniel Constantin.
În funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ALDE îl propune pe Viorel Ilie.
Sursa: News.ro

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Retrospectivă. Primarii Sibiului 1990 – 2024

Activitatea Primăriei Sibiu, după Revoluția din 1989, se împarte în două perioade distincte: înainte și după Klaus Iohannis, în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect