Acum citesti:
Primăria Sibiu: Impozitele in 2018 raman neschimbate
Intreg articolul 2 minute de lectura

Primăria Sibiu: Impozitele in 2018 raman neschimbate

Primăria Sibiu a publicat pe site-ul propriu – www.sibiu.ro – proiectul de hotărâre privind stabilirea taxelor și impozitelor locale, precum și a unor taxe speciale pentru anul 2018.

Conform Codului Fiscal, administrațiile locale trebuie să aprobe nivelul taxelor și impozitelor pentru următorul an până în data de 30 aprilie a anului curent.

Proiectul de hotărâre este astfel supus dezbaterii publice. Până la data de 21 aprilie persoanele fizice sau juridice pot transmite propuneri, sugestii sau opinii cu privire la acesta pe adresa directiafiscala@sibiu.ro sau în scris, la Centrul de Informații pentru Cetățeni, din sediul Primăriei Sibiu, strada Samuel Brukenthal, nr. 2.

Conform acestui proiect, taxele și impozitele locale pentru anul 2018 vor rămâne la nivelul anului 2017. De asemenea, se elimină câteva taxe extrajudiciare, dar care erau aplicate unui număr mic de contribuabili.  

Documentul poate fi consultat pe site sau la Centrul de Informații pentru Cetățeni.

La începutul anului 2016 au apărut noutăți la calculul impozitelor locale, odată cu intrarea în vigoaree a noului Cod Fiscal. Impozitul pe clădiri se calculează în funcție de destinația clădirii – imobile rezidenţiale, nerezidenţiale şi mixte – aplicându-se o anumită cotă de impozitare.

Primăria Sibiu a propus cotele cele mai mici permise de actul normativ pentru a compensa faptul că, tot de la începutul anului 2016, se plătește impozit și pentru terenul de sub clădiri.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.