Acum citesti:
Drum modernizat la limita cu județul Alba
Intreg articolul 2 minute de lectura

Drum modernizat la limita cu județul Alba

Drumul 142 B, Blăjel – Bazna – Boian – limită județ Alba a fost modernizat, accesul locuitorilor din nordul județului către Blaj făcându-se acum mult mai ușor. Astfel, aproape 3,5 km au fost asfaltați, iar peste pârâul Balta a fost construit un pod nou. Lucrările s-au făcut din banii Consiliului Județean, valoarea investiției fiind de 8,2 milioane de lei cu TVA inclus.
20170404_111229”Modernizarea infrastructurii este o prioritate pentru Consiliul Județean Sibiu. Un drum asfaltat duce la un confort mai bun al locuitorilor din zonă mai ales că scurtează timpul de deplasare. Cei peste 3 kilometri de drum de la limită cu județul Alba erau acoperiți de pietriș, iar accesul cu autovehicule era unul greoi. Prin modernizarea drumului județean DJ 142 B Blăjel – Bazna Boian – limită județ Alba locuitorii din nordul județului pot ajunge mai repede spre Jidvei-Blaj –Teiuș-Cluj. De asemenea lărgirea drumului la 8 metri face mai accesibilă circulația mașinilor. Drumul traversează pârâul Balta. Noul pod construit cu o lungime de 16 metri oferă siguranță celor care tranzitează zona” a precizat vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Marcel Luca, prezent la recepția lucrărilor.
Lucrările au început în luna octombrie 2014, fiind necesare deoarece structura rutieră era degradată și punea în pericol siguranța traficului rutier. Acestea au presupus lărgirea drumului de la 5 metri la 8 metri. De asemenea s-au făcut șanțuri din beton pe toată lungimea drumului și racordări la drumuri laterale pe o lungime de 20 de metri.
20170404_105643 Locuitorii din zonă beneficiază acum și de un pod nou construit peste pârâul Balta. În urma expertizei tehnice din cauza stării avansate de degradare a vechiului pod s-a luat măsura demolării acestuia și construirea unuia nou.
Constructorii au declarat că nu a fost o muncă ușoară din cauza terenului dificil și a apei din sol.
” Ultimii 800 de metri ai drumului au fost mai dificil de realizat din cauza nivelului ridicat al apei din sol. Soluția tehnică folosită a fost executarea de blocaje de bolovani. ”, a precizat ing. Marian Dimoiu responsabil lucrare.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.