Acum citesti:
Depozitarea gunoaielor pe domeniul public, drastic sancționată
Intreg articolul 2 minute de lectura

Depozitarea gunoaielor pe domeniul public, drastic sancționată

După ce a constatat o „creștere alarmantă” a cantităților de deșeuri din construcții, dar și a gunoaielor menajere aruncate pe domeniul public, Primăria Sibiu înăsprește amenzile. Potrivit unui proiect de hotărâre care se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local de săptămâna viitoare, amenzile pentru depozitarea gunoaielor pe domeniul public vor fi cumprinse între 800 și 2.000 de lei.

Pe raza municipiului Sibiu s-a constatat creșterea alarmantă a situațiilor în care s-a depozitat ilegal pământ, moloz, beton și resturi de materiale, în pofida faptului că prin noul sistem de management al deșeurilor existent la nivelul județului Sibiu s-au creat condițiile de transport și depozitare a acestora în condiții legale la gropile ecologice de la Cristian și Cisnădie prin intermediul operatorilor locali de salubritate se pot oferi condiții sigure de transport în containere”, se arată în raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre.

Primăria propune ca „depozitarea de pământ, moloz, betoane și resturi de materiale pe raza municipiului Sibiu fără aprobare”, dar și „aruncarea sau depozitarea pe străzi, în parcuri, pe terenuri virale, malurile râului Cibin sau în oricare alte locuri publice neautorizate a gunoaielor menajere altor reziduri și gunoi de orice fel” să se sancționeze cu amendă de la 800 la 1.000 de lei, pentru persoanele fizice. Amenzile pot ajunge până la 2.000 de lei dacă aceleași contravenții sunt săvârșite de agenții economici.

„Din păcate, nu putem planta câte un polițist local lângă fiecare cetățean să vedem dacă atuncă gunoaie, rupe flori sau strică bănci, așa că amenzile vor fi drastice”, a declarat Astrid Fodor.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.