25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Bani pentru bugetul Regiunii Centru

Cele mai citite

Județul Sibiu contribuie anual cu suma de 635.715 de lei la bugetul multianual al Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru. În ultima ședință, consilierii județeni au aprobat efectuarea plății pentru acest an. Contribuția reprezintă 1,6 lei pentru fiecare locuitor, fiind calculată la o populație 397.322 cât a avut județul Sibiu la ultimul recensământ.
„Zilele acestea se va face plata cotizaţiei catre ADR Centru aferentă trimestrului III al anului 2016, urmând ca, în perioada următoare, să fie plătită și cotizaţia aferentă trimestrului IV 2016. Plata cotizaţiei anuale către ADR Centru a fost prevăzută în calculul bugetului CJS  pentru anul 2016”, au precizat reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, la solicitarea Sibiu 100%.
Contribuția trimestrială este de 158.928 de lei. Decizia consilierior a fost necesară având în vedere că până în prezent se plătea suma de 1,1 lei pentru fiecare locuitor, iar în perioada 2016 – 2018 contribuția se majoreaă la 1,6 lei pentru fiecare locuitor al județelor din Regiunea Centru.
ADR Centru are rolul de a cotribui la dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru, având menirea de a pune în practică planurile și strategiile și de a utiliza eficient resursele financiare și umane, dar și a atrage alte astfel de resurse. Prin ADR Centru, autoritățile, organizațiile și întreprinzători au acces la fonduri europene și guvernamentale, prin intermediul diferitor programe.
O parte din contribuția județelor se folosește pentru cheltuieli de funcționare ale ADR Centru, restul fiind utilizați pentru activități de creștere a competitivității economice și de promovare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect