24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Fonduri europene pentru modernizarea a două drumuri judeţene

Cele mai citite

Consiliul Judeţean a depus zilele trecute primele proiecte la Agenţia de Dezvoltare Centru pentru a primi fonduri ca să modernizeze două drumuri judeţene. Este vorba de DJ 141 Mediaş-Bârghiş şi DJ 106 B Ocna-Ţapu care împreună au 61 de kilometri iar conform studiilor de fezabilitate e nevoie de 206 milioane de lei cu TVA.
„Modernizarea infrastructurii de drumuri a fost şi este o prioritate pentru Consiliul Judeţean Sibiu. Ne bucurăm că am depus aceste prime două proiecte în vederea accesării de fonduri europene. Sperăm că ele vor fi declarate eligibile şi judeţul Sibiu va avea alte două drumuri modernizate cu fonduri de la Uniunea Europeană”, a declarat Constantin Şovăială, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedine al Consiliului Judeţean.
Costurile lucrărilor pentru DJ 141 Mediaş-Bârghiş au fost estimate la 86 milioane de lei şi la 120 milioane lei pentru DJ 106 B Ocna-Ţapu.
Pe drumul judeţean DJ 141 Mediaş-Bârghiş, în lungime de 25,8 km, acesta include şi cinci poduri, care urmează să fie demolate şi reconstruite, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de aproximativ doi ani şi jumătate de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
Modernizarea drumului judeţean DJ 106 B Ocna – Ţapu, cu o lungime de 35,1 km, va include şi reabilitarea a şapte poduri, două dintre acestea urmând să fie demolate şi contruite altele noi. Având în vedere lungimea drumului şi amploarea lucrărilor, durata de execuţie a fost estimată la cel puţin trei ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect