24.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Proiect pentru reabilitarea Bisericii Azilului

Cele mai citite

Consiliul Județean Sibiu vrea să reabiliteze Biserica Azilului, clădire monument istoric, aflată în proprietatea instituției.
În acest sens, a fost întocmit un proiect care urmează a fi depus spre finanțare pentru obținerea de fonduri europene. Vineri, 11 noiembrie, consilierii s-au reunit în ședință extraordinară și au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului ce trebuie depus până în 25 noiembrie pe axa prioritară 5, care finanțează conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural, având ca obiectiv specific impulsionarea dezvoltării locale.
Valoarea totală a investiţiei este de 7.069.059 lei (inclusiv TVA) și presupune lucrări de restaurare și consolidare, dar și punerea în valoare a monumentului de factură istorică și religioasă și îmbinarea funcțiunii religioase cu cea de cultură. Proiectul recomandă o serie de intervenții absolut necesare asupra monumentului, unele directe, cu rol de asigurare a integrității și stabilității construcțiilor, altele indirecte, de înlăturare a lucrărilor anterioare executate neconform.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect