25.2 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Solicitare de bani europeni pentru drumuri

Cele mai citite

Consilul Județean Sibiu intenționează să modernizeze mai multe drumuri, iar pentru o parte dintre acestea a pregătit documentațiile necesare în vederea solicitării de fonduri europene.
Pentru proiectul „Modernizare DJ 106 B – A1 – Ocna Sibiului – Loamneş – Şoroştin – Ţapu” cererea de fonduri europene a fost depusă în 1 noiembrie. Prin proiect, se dorește modernizarea a peste 35 de kilometri de drum, dar și reabilitarea a cinci poduri și construirea altor două. Modernizarea presupune, printre altele, aducerea drumului la standarde europene, amenajarea de rigole și îmbunătățirea semnalizări rutiere. Costul total al lucrărilor se ridică la peste 121 de milioane de lei, iar termenul de execuție prevăzut este de trei ani de la data emiterii ordinului de începere.
De asemenea, specialiștii CJ Sibiu lucreză intens la depunerea unui proiect care prevede „Reabilitare şi modernizare DJ 141 Mediaş – Moşna – Pelişor – Bârghiş”.
„La momentul de față se actualizează documentele de proprietate, însă ne vom încadra cu depunerea până la data de 16.11.2016”, au precizat reprezentanții CJ Sibiu, la solicitarea Sibiu 100%.
Principala problemă a drumului ce urmează a fi reabilitat prin fonduri europene nerambursabile este starea fizică actuală a drumului (tasări ale corpului de drum pe anumite tronsoane,vdeformații în profil longitudinal, cedări ale terasamentului pe flancul aval, împingeri ale versantului cu fenomene de curgere lentă care au determinat devierea drumului de la traseul inițial, degradări provocate de prezența apei în șanțul amonte și infiltrarea pe sub drum, descărcări defectuoase la podețe, marcaje rutiere slab vizibile și insuficiente).
Prin proiect se propune reabilitarea a peste 25 de kilometri de drum, construirea a patru poduri noi și reabilitareaunui pod existent. Costul total al lucrărilor este estimat la peste 86 de milioane de lei, iar durata acestora ar trebui să fie de 30 de luni de la momentul debutului.
În data de 23 iunie 2015, Comisia Europeană a aprobat  Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, în cadrul căruia Axa prioritară 6, Prioritatea de investiții 6.1, finanțează îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională în vederea creșterii gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN –T prin modernizarea drumurilor județene.
Proiectele pentru această axă pot fi depuse până la data de 16 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scădere ușoară a numărului de șomeri în județul Sibiu

La sfârșitul lunii august 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu erau înregistrați 4.896 șomeri...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect