Nicolae Avram

Urmare a discuţiilor apărute în mass-media locală din partea unor indivizi care nu deţin informaţii corecte sau au fost pur şi simplu rău-voitori, în calitate de senator al României şi reprezentant al Partidului Social Democrat, fac unele precizări.
Partidul Social Democrat a susţinut întotdeauna construirea unui spital nou, modern, care să se ridice la standardele impuse de reglementările europene.

Premierul Mihai Tudose a făcut săptămâna trecută o vizită de lucru la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în urma căreia a hotărât finanţarea unui nou spital care să deservească judeţul Sibiu.
În calitate de reprezentant al partidului de guvernământ am obligaţia de a mă asigura că factorii de decizie locali vor prezenta în cel mai scurt timp un proiect viabil, care să fie agreat şi să primească finanţare. Din acest motiv Prefectul Judeţului Sibiu a convocat reprezentanţii instituţilor care au atribuţii în emiterea avizelor/autorizaţiilor de funcţionare pentru ca acest proiect de construire a spitalului judeţean să respecte de la început toate cerinţele legale.

AM FOST NEPLĂCUT SURPRINS SĂ AFLU CĂ, LOCAŢIA ALEASĂ DE CONSILIUL JUDEŢEAN (CJ) SIBIU ESTE AMPLASATĂ ÎN ZONA CUNOSCUTĂ POPULAR SUB NUMELE DE DRUMUL HOŢILOR (NUME SUGESTIV DEALTFEL) ŞI CARE, DIN DECLARAŢIILE “PREŞEDINTEI” CÎMPEAN DANIELA, SUB NICIO FORMĂ NU POATE FI SCHIMBATĂ. CU ALTE CUVINTE, NOUL SPITAL, ÎN VIZIUNEA PNL, TREBUIE CONSTRUIT OBLIGATORIU LÂNGĂ GROAPA DE GUNOI A JUDEŢULUI, ÎN IMEDIATA APROPIERE A ZONEI INDUSTRIALE DE VEST ŞI ÎN VECINĂTATEA AEROPORTULUI. TOATE CELE TREI VECINĂTĂŢI VOR PRODUCE POLUARE ŞI DISCONFORT PENTRU PACIENŢI ŞI ANGAJAŢI, ÎN MOD PRADOXAL, VIITORUL SPITAL, PRIN AMPLASAREA LUI, PUNÂNDU-LE VIAŢA ÎN PERICOL.
Cîmpean Daniela a ales LOCAŢIA FĂRĂ SĂ AIBĂ UN STUDIU DE IMPACT ASUPRA SĂNĂTĂŢII SAU UN STUDIU GEOTEHNIC, cerinţe obligatorii, din punctul meu de vedere, înainte de achiziţionarea terenului. Altfel spus, a pus carul înaintea boilor.
Ca urmare a demersului Prefectului a fost identificată o altă locaţie, mult mai potrivită în opinia mea, pe Calea Poplăcii, respectiv un teren aflat în proprietatea Ministerului Apărării Naţionale, care poate fi transferat cu titlu gratuit, fie în proprietatea Ministerului Sănătăţii, fie în proprietatea unei autorităţi administrative locale/judeţene.

Este cunoscut faptul că CJ Sibiu nu dispune de fonduri pentru construirea unui spital nou, iar soluţia “Preşedintei” Cîmpean Daniela de a amaneta viitorul judeţului printr-un împrumut care ar compromite pe termen lung celelalte investiţii, pentru noi, Partidul Social Democrat Sibiu, este inadmisibilă. Singura soluţie viabilă, aşa cum a afirmat şi premierul României, este realizarea investiţiei din fonduri guvernamentale.

Pentru aceasta este nevoie de consens politic la nivel judeţean, aşa că îi invit pe cei care în ultimele zile au emis tot felul de judecăţi aberante în mediul public, inclusiv un anume deputat PNL, să lase grupul de lucru alcătuit din experţi să îşi facă treaba şi să vină cu cea mai bună soluţie pentru construcţia spitalului.
Sibienii aşteaptă soluţii şi rezultate concrete de la noi, iar spitalul este un obiectiv major, de care judeţul nostru are mare nevoie.

Senator PSD Nicolae Avram

Ad