5.1 C
Sibiu
joi, aprilie 18, 2024

Ansamblul Folcloric Studenţesc ARDEALUL pleacă în Spania

Cele mai citite

Ansamblul Folcloric Studenţesc ARDEALUL al Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu prezintă în această săptămână o serie de spectacole în Spania la cea de a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor din Pineda de Mar.
Alături de studenţii sibieni pe scena spaniolă vor urca în perioada 26 septembrie – 01 octombrie 2016 ansambluri folclorice din India, Columbia, Portugalia, Italia, Elveţia, Israel, Franţa, Belgia şi Olanda.
Spectacolele Ansamblului Folcloric Ardealul sunt mereu de înaltă factură autentică iar repertoriul cuprinde dansuri din mai multe zone folclorice ale țării. Fiecare spectacol, în special cele derulate în afara ţării sunt gândite special în funcţie de diverşi factori (zona etnografică, publicul ţintă, etc.). De aceea, spectacolele din Spania includ atât suite de dansuri, cât şi solişti vocali şi instrumentali cu un program special pregătit.
”Avem datoria de a încuraja tinerii să îmbrățișeze folclorul și să-l prețuiască la adevărata sa valoare. Ansamblul Folcloric Studențesc Ardealul se dedică de peste 20 de ani acestui nobil scop al iubitorilor de tradiție, de a arăta tinerilor bogăția culturii neamului românesc și de a reprezenta dansurile și muzica noastră atât acasă, cât și peste hotare. De aceea, ne mândrim când aceştia reprezintă cu cinste nu doar Casa de Cultură a Studenților, ci întreaga Românie la diverse festivaluri și evenimente internaționale”, declară Liliana Popescu – Directorul Casei de Cultură a Studenţilor Sibiu.
Reprezentarea României de către Ansamblul Folcloric Ardealul la “7th International Festivalul of Pineda de Mar” este un proiect susţinut prin programul de finanţare şi de parteneriate culturale CentenArt pentru anul 2016 al Institutului Cultural Român şi este derulat în parteneriat cu Agenzia Viaggi Maldiviaggi di Marco Polo. Prin intermediul Programului CentenArt, Institutul Cultural Român acordă finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale în domeniile: arte vizuale și artele spectacolului, pentru o serie de evenimente organizate în afara țării, cu scopul de a evoca 100 de ani de la formarea României Mari.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect