Acum citesti:
Biserica Evanghelica din Romania – „500 de ani de la Reformă“
Intreg articolul 2 minute de lectura

Biserica Evanghelica din Romania – „500 de ani de la Reformă“

Startul anului jubiliar „500 de ani de la Reformă“ îl reprezintă participarea Sibiului la „Traseul European“. Acest traseu desemnează un proiect de anvergură care conectează 68 de orașe din 19 tări. Legătura este creată prin intermediul unui tir de 28 de tone care se transformă într-un spațiu de povești în care vizitatorii pot pătrunde.

Sibiul va fi singurul oraș din România ai cărui locuitori vor avea ocazia să intre în acest spațiu începand de astazi, ora 18.00 si maine, pe Piata Huet, intre Colegiul National Brukenthal si Catedrala Evanghelică.

Pentru aceasta sarbatoare Biserica Evanghelica se prezinta international cu un film:

https://r2017.org/ veranstaltungen/europaeischer- stationenweg/blog/

Programul pentru sarbatorirea jubileului este:

Vineri, 27 ianuarie 2017 ora 17:00      

  • Sosirea tirului / mobilului cu istorisiri
  • Recepţia în Aula Colegiului Brukenthal

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017

  • ora 9:30: Turul oraşului cu ghidarea unor experţi – pe urmele Reformei. Punctul de plecare: Piaţa Huet din faţa mobilului cu istorisiri.
  • ora 11:00: Masă rotundă pe tema „Biserica şi societatea“ cu Emil Hurezeanu, Christina Aus der Au, Ovidiu Ganț, Elke Dengel, Reinhart Guib în sala de oglinzi al Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu (Str. Gen. Magheru 1-3; traducere simultană)
  • ora 18:00: Concert cu Judy Bailey împreună cu corul tinerilor și orchestra bisericii în Catedrala Evanghelică, Sibiu

Duminică, la 29 ianuarie 2017

  • ora 10:00: Slujbă divină – Jubileul Reformei în Catedrala Evanghelică Sibiu (în limba germană)

Sibiu 100% nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile conţinute de comunicatele primite şi publicate pe site. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

SC SON Management SRL - Ziarul Sibiu 100% - nu poate fi tras la răspundere pentru informaţii inexacte/false transmise de către emitenţii comunicatelor de presă.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.