Acum citesti:
Iustinian Turcu: Am o listă cu regizorii cu care aș vrea să lucrez
Intreg articolul 3 minute de lectura

Iustinian Turcu: Am o listă cu regizorii cu care aș vrea să lucrez

Iustinian Turcu este un tânăr impresionant. A reușit într-un timp foarte scurt să ajungă o personalitate apreciată a teatrului românesc și a primit chiar distincția de cel mai bun actor debutant, pentru un rol complex și foarte drag sufletului lui – Georg din spectacolul „Martiri”, al TNRS.

La doar 23 de ani, Iusti are deja în palmares primul său premiu – cel pentru debut, primit la Gala Premiilor UNITER. Cu toate acestea, tânărul spune că pentru el acest premiu este un mod de a sărbători la nivel mai înalt frumusețea spectacolului „Martiri”, cu atât mai mult cu cât rolul care i-a adus premiul este foarte aproape de sufletul său.

„Acest premiu pentru mine este un prilej de a sărbători încă o dată spectacolul Martiri, un prilej de a ține cât mai proaspătă, în memoria mea afectivă, perioada de repetiții din vara și toamna anului 2016 dar și fiecare reprezentație în parte și fiecare întâlnire cu ceilalți martiri din echipa spectacolului. Pe Georg l-am construit cu mare dragoste și poate că este cea mai mare muncă investită până acum. Nu a fost o muncă obișnuită. Pe lângă construirea personajului, a trebuit să învăț textul într-o limbă cu care nu luasem contact niciodată în viață. La limba germană mă refer. Am fost surprins și a fost și puțin ciudat să fiu nominalizat și, mai apoi, să caștig premiu pentru Debut la Gala UNITER cu un rol în care mă exprim într-o limbă străină. De așteptat cu siguranță nu mă așteptam”, povestește Iustinian.

Actorul spune că tocmai câștigarea acestui premiu îi aduce cu atât mai multe responsabilități.

„Pe mine mă onorează acest premiu și încerc să mă bucur de el cât de mult pot.  Mi s-a zis: <<de aici începe greul!>> – da, un premiu ca cel primit la Gala UNITER devine și o resposabilitate, pentru că de obicei vrem mai mult de la noi sau de la ceilalți din jurul nostru. Cu siguranță va fi o responsabilitate de aici înainte, pe care o voi trata așa cum am tratat până acum (cred eu) toate provocările pe care le-am întâmpinat: cu multă seriozitate, mult ludic și o imensă plăcere”, spune tânărul.

Premiile vin și se duc

Cu toate că distincția primită la Gala Premiilor UNITER îl onorează, Iustinian spune că nu are o listă de premii pe care ar vrea să le pună lângă cel de la gală. Își dorește să lucreze din ce în ce mai bine și să avanseze în carieră, fără ca premiile să fie un „must”.

„O listă cu premiile următoare chiar nu am! Aș vrea să fiu pocnit de către cel care într-o zi m-ar auzi că îmi programez următorul premiu. Premiile vin și se duc. Ele sunt binevenite oricând, dar cred că mi-aș pierde vremea alergând după ele, programându-le sau așteptându-le. Îmi fac treaba cât pot eu de bine și, dacă voi mai merita, sigur vor mai veni. Dacă nu, nu e o tragedie. În schimb, am o listă cu regizorii cu care aș vrea să lucrez în continuare”, explică Iustinian.

Printre cele mai importante spectacole în care a jucat Iustinian Turcu se numără Martiri, Faust și Metamorfoze.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.