Acum citesti:
David Dimitri – un elvețian nebun, dar elegant pe sârmă
Intreg articolul 3 minute de lectura

David Dimitri – un elvețian nebun, dar elegant pe sârmă

David Dimitri este un artist complet. Pe lângă evidenta calitate pe care o are de a realiza spectacole de circ, acrobatul a demonstrat că studiile la Juilliard i-au venit în completare, aducând în fața sibienilor un acrobat al sforii întinse cu o impresionantă eleganță și un umor molipsitor. David Dimitri a propagat fericire de copil în sufletele tuturor celor care l-au văzut în ultimele 4 zile.

Cu un simț al umorului care s-a răspândit în întreaga sală încă de la primele sale gesturi, David Dimitri a impresionat publicul prin naturalețea cu care și-a făcut numărul. Un artist desăvârșit, cu o paletă largă de talente întrunite într-un singur show, Dimitri a demonstrat un respect desăvârșit pentru circul clasic, fără să se folosească însă de animale. Un cal nărăvaș, construit din lemn, a fost singurul său companion pe scenă.

Artistul a fost la Sibiu timp de 4 zile. Numărul său, un spectacol de circ, muzică și mult umor de situație, a făcut publicul să exclame șocat, să aplaude frenetic și să redescopere plăcerea de a urmări un astfel de show. David Dimitri a trecut treptat de la mici ghidușii, la numere impresionante, așa cum a fost mersul pe sârmă la înălțime. Acest „high wire walking” l-a purtat pe artist din Cairo la New York, din Hong Kong în Mexic și acum la Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

In-aplauzele-voastre-omul-circ-Cristian-Cojocariu-1
In-aplauzele-voastre-omul-circ-Cristian-Cojocariu-12
In-aplauzele-voastre-omul-circ-Cristian-Cojocariu-7
In-aplauzele-voastre-omul-circ-Cristian-Cojocariu-8
In-aplauzele-voastre-omul-circ-Cristian-Cojocariu-9

Foto: Cristian Cojocariu

Un acrobat elegant

David Dimitri a fost școlit la State Academy of Circus Arts din Budapesta și la mult râvnitul Juilliard din New York, devenind astfel nu doar un acrobat ci și un bun dansator și interpret. Spectacolul „În aplauzele voastre… Omul-Circ!” l-a adus astfel la Sibiu pe unul din cei mai impresionanți și talentați acrobați, un om care și-a propus de-a lungul timpului să reușească să creeze cel mai îndrăzneț spectacol de gen.

David Dimitri mi-a amintit de povestea lui Philippe Petit, un tânăr acrobat care a reușit să parcurgă distanța dintre turnurile gemene din New York, pe o sârmă care lega cele două clădiri. Elementul de teamă dintr-o astfel de cascadorie nu dispare niciodată, indiferent dacă are loc la 400 metri sau la 2 metri înălțime. Aceeași teamă am simțit-o și în mișcările lui Dimitri, acrobatul de 54 de ani încheindu-și reprezentația cu o plimbare pe o sârmă care l-a purtat din interiorul cortului, până pe un stâlp amplasat la mare înălțime în curtea Bazei Hipice.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.