Acum citesti:
TIFF: Cinci zile de vis pentru cinefilii sibieni
Intreg articolul 2 minute de lectura

TIFF: Cinci zile de vis pentru cinefilii sibieni

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania începe miercuri, 21 iunie, la Sibiu. Timp de cinci zile, cinefili sibieni și turiștii veniți din toate colțurile lumii se vor bucura de o selecție de peste 40 de titluri.

TIFF Sibiu 2017 va avea proiecții în patru spații permanente, Piața Mare, Teatrul Gong, Sala Astra Film din Piața Mică și Sala Thalia, precum și trei evenimente speciale, la Palatul de Vară Brukenthal din Avrig, la barajul de la Gura Râului și pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

TIFF Sibiu 2017 se deschide miercuri seară, pe ecranul imens din Piața Mare, de la ora 22.00 cu proiecția multi-premiatului Dumnezeu să ne ierte/ Que Dios nos perdone, în regia lui Rodrigo Sorogoyen. Filmul a fost nominalizat la șase trofee Goya, iar Robert Alamo a primit premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal. Thriller-ul urmărește doi inspectori de poliție care trebuie să rezolve o serie de crime în cel mai scurt timp, înaintea vizitei Papei în Madrid, oraș controlat la sânge de polițiștii speriați de posibilitatea unui atac terorist.

Prima zi de festival propune trei filme la Teatrul Gong, În sânge/ In the Blood (r. Rasmus Heisterberg), Breaking News (r. Iulia Rugină), producție românească adusă în premieră mondială la TIFF-ul din Cluj, cu Andi Vasluianu în rolul unui jurnalist care se confruntă cu moartea operatorului său în timpul unei filmări, și controversatul Safari, al lui Ulrich Seidl, un documentar despre turiștii austrieci care-și petrec verile în Africa, ucigând animale. Proiecțiile în Sala Astra Film încep cu The Rolling Stones Olé Olé Olé!, un documentar despre turneul faimoasei trupe prin America Latină, și continuă cu Siska Deluxe (r.Jan Cvitkovic) și cu Chavela, portretul tumultoasei cântărețe mexicane Chavela Vargas, proaspăt adus de la Festivalul de la Berlin.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.