Acum citesti:
TIFF 2017 – 3 spații speciale pentru proiecții
Intreg articolul 3 minute de lectura

TIFF 2017 – 3 spații speciale pentru proiecții

Festivalul Internațional de Film Transilvania aduce la Sibiu 3 spații cu totul speciale în care vor fi proiectate câteva dintre cele 40 de titluri propuse pentru această ediție. Este vorba despre Palatul de Vară Brukenthal din Avrig, barajul de la Gura Râului și scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului.

Cea mai nouă locație din cadrul TIFF Sibiu, Palatul de Vară Brukenthal din Avrig îi așteaptă pe spectatori cu o comedie spumoasă vizionată de peste 4.5 milioane de francezi. O polițistă irezistibilă – fugi dacă poți/ R.A.I.D. Dingue, regizat de renumitul actor Dany Boon, este povestea primei femei acceptată în echipa de elită R.A.I.D. Partenerul ei este cel mai misogin agent al acestei echipe, iar cei doi primesc misiunea de a opri împreună un grup mafiot. Proiecția va avea loc vineri, 23 iunie, de la ora 22:00, pe Bel Etage, platoul de la intrarea principală în Palatul de Vară.

Sâmbătă, 24 iunie, se râde din nou, de această dată la Barajul de la Gura Râului. Distins cu premiul pentru cel mai bun documentar la premiile UCIN din 2017, filmul Varză, cartofi și alți demoni (r. Șerban Georgescu) are în centrul poveștii un sat dotat cu 1000 de tractoare și 100.000 de tone de cartofi și varză, dar și locuitori care nu știu ce să facă, mai exact, cu ele. Proiecția filmului începe la ora 21:45 și este precedată de un picnic în aer liber, de la 18:00, unde publicul se va putea bucura de aerul curat al Mărginimii Sibiului și de delicatese specifice zonei. De atmosferă se va ocupa DJ Coralie de Gonzaga.

Ultima proiecție specială a ediției din acest an va avea loc pe scena de pe lacul Muzeului în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, unde va rula Regele Belgiei/ King of the Belgians (r. Peter Brosens, Jessica Woodworth). Aflat în Istanbul, regele este înștiințat de o criză izbucnită acasă și de faptul că trebuie să se întoarcă numaidecât pentru a salva micul regat. Dar o furtună solară îi taie comunicațiile și mijloacele de transport aeriene, rezultând o spumoasă odisee de-a lungul Balcanilor. Proiecția filmului va avea loc duminică, 25 iunie, de la ora 22.00.

Biletele pentru editia de anul acesta a TIFF pot fi achiziționate în avans de la Info Point-ul din Piața Mare, care va fi deschis zilnic între orele 10:00 și 22:00. De asemenea, biletele sunt disponibile în fiecare spațiu de proiecție și pot fi cumpărate inclusiv în avans.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.