Acum citesti:
Proiecție The Circus de Charlie Chaplin, cu orchestră live, la Sibiu
Intreg articolul 3 minute de lectura

Proiecție The Circus de Charlie Chaplin, cu orchestră live, la Sibiu

Zilele Muzicale Româno-Americane revin la Sibiu în plin sezon estival cu cea de-a 14-a ediție.

Festivalul de muzică organizat de Filarmonica de Stat din Sibiu în fiecare an revine în 2017 cu o ediție specială și cu multe suprize. Deși evenimentul are anul acesta doar 5 concerte în total, directorul Filarmonicii de Stat, Ioan Bojin, spune că anvergura lor va impresiona cu siguranță. Printre surprizele ediției cu numărul 14 se numără proiecția filmului The Circus, semnat de Charlie Chaplin, un concert aniversar Paula Seling, pentru cei 20 de ani de carieră ai artistei, dar și un concert susținut de Orchestra Română de Tineret.

„Acest eveniment este unic în România. A fost pornit în urmă cu mulți ani cu intenția clară de a promova valorile muzicale atât americane, cât și românești, și de a aduce în atenția publicului aceste valori prin compoziții muzicale inedite, prin participări ale artiștilor români și americani la acest festival de mică anvergură, care constituie o serie de concerte estivale, prezentate de Filarmonica de Stat Sibiu pe perioada verii. Odată încheiată stagiunea noastră, ca în fiecare an, urmează acest proiect care presupune, cum spuneam, o serie de concerte estivale, cu scopul clar de a anima viața muzicală a orașului pe perioada verii”, a spus Ioan Bojin.

Un moment important în cadrul Zilelor Muzicale Româno-Americane va fi proiecția filmului lui Charlie Chaplin, The Circus. Momentele muzicale vor fi susținute live de orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu, în frunte cu dirijorul Marijn Simons. Dirijorul, prieten drag al filarmonicii sibiene, spune că cea mai mare presiune va fi pusă chiar asupra lui.

„Filmul lui Charlie Chaplin este o adevărată operă de artă. El a făcut totul pentru acest film de la regie până la actorie și chiar a scris muzica pentru el. Muzica este destul de ușor de cântat, orchestra neavând mari probleme. Partea mai grea va pica pe mine, pentru că trebuie să ne sincronizăm cu filmul. Există momente sau texte care explică spre exemplu că Charlie iese pe ușă sau că măgărușul face un anumit lucru, moment în care și noi trebuie să fim cu muzica pe acele momente. Tocmai aceste aspecte oferă evenimentului cu atât mai multă importanță, având acest sentiment de entuziasm când ești acolo și vezi filmul pe ecran dar muzica este live”, a declarat Marijn Simons.

Zilele Muzicale Româno-Americane vor avea loc în perioada 20-29 iunie în mai multe spații din Sibiu. Biletele pentru cele 5 concerte au fost puse deja în vânzare, iar prețul unui bilet variază între 20 și 30 de lei.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.