Caravana Filmului Romanesc ajunge la Medias

Cultura 25.07.2017

„Caravana filmului românesc” îl aduce pe Mircea Diaconu

Medieșenii au ocazia să se întâlnească cu marele actor Mircea Diaconu la finele acestei săptămâni. „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” ajunge anul acesta, şi la Mediaş, eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș. Timp de trei seri, în perioada 28 – 30 iulie, în Piaţa Regele Ferdinand I, cu începere de la ora 21, vor fi prezentate filme pentru toate gusturile. Programul proiecţiilor debutează vineri, 28 iulie, cu filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine“, regia Gheorghe Vitanidis, avându-i în rolurile principale pe Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, Florin Piersic, Iurie Darie.

Sâmbătă, 29 iulie, publicul se va întâlni cu actorul Mircea Diaconu, invitatul special al „Caravanei filmului românesc” la Mediaş, care va fi prezent la proiecţia celor două filme în care deţine rol principal: „Zâmbet de soare“, regia Elisabeta Bostan, de la ora 21 şi „Doar cu buletinul la Paris“, regia Şerban Marinescu, care va fi proiectat de la ora 22.30.

„Concertul”, regia Radu Mihăileanu, va încheia duminică, 30 iulie, de la ora 21, seria celor trei seri de film românesc. Filmul este o coproducţie internaţională, care a primit numeroase premii sau nominalizări la prestigioase festivaluri internaţionale de film, precum European Film Academy Award sau Premiile César.

Accesul publicului la proiecțiile din Piața Regele Ferdinand I este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Ad