Acum citesti:
Expoziție: „Portul popular săsesc, o punte între trecut și prezent”
Intreg articolul 1 minute de lectura

Expoziție: „Portul popular săsesc, o punte între trecut și prezent”

Designerul Anamaria Șut organizează la început de august o expoziție care are ca element de referință costumul popular săsesc. Proiectul este creat cu susținerea Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, cu ocazia Întâlnirii Sașilor de Pretutindeni.

Expoziția are ca scop principal revalorificarea tradiției portului popular săsesc și actualizarea necesară între trecut / tradiție și prezent / inovație. Proiectul este constituit din două axe principale în centrul cărora se află elementul unificator CĂMAȘA propie atât vestimentației masculine cât și cele feminine.

Pe axa longitudinală publicul se întâlnește cu tradiția, iar pe cea transversală se întâlnește cu reinterpretarea personală a designerului. Sursele inițiale de inspirație atent urmărite în desen, fotografie si lucrătură, se vor intersecta cu o viziune contemporană a instalației din centrul încăperii, cămașa supradimensionată ca un fel de axis mundi în care converg aparențele masculin /feminin.

Expoziția va avea vernisajul în data de 4 august  2017, de la ora 14:00, și va fi deschisă publicului în perioada 4-7 august, la sediul Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, str. General Magheru, 1-3.

 

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.